Študijne oddelenie: 048/4341 222
Praha

Praha

Mobility  – kreatívna cesta do novej modernej Európy (tento raz do Prahy)

 

            Aj v tomto školskom roku desať najlepších žiakov z troch študijných odborov (mechanik počítačových sietí, technik informačných a telekomunikačných technológií a grafik digitálnych médií) dostali príležitosť zúčastniť sa realizácie projektu Erasmus+. Tentokrát  v Prahe.

            Náplňou nášho pobytu bolo oboznámenie sa so zabezpečovacou technikou, ktorú nám výborne priblížil učiteľ hosťujúcej školy, pán Zeman. Veľmi presne sme sa oboznámili s technológiou Jablotron, nakoľko sme každý deň pracovali na realizácii projektu na Vyššej odbornej škole a Strednej škole SE. Kolektív bol vynikajúci a rozumeli sme si aj s majstrami odborného výcviku, či už z našej, alebo partnerskej školy, ktorí na nás dohliadali a pomáhali nám s našimi prácami. Finálnou prácou nášho projektu bola konštrukcia vlastného pôdorysu domu, do ktorého sme mali sami navrhnúť rozloženie zariadení Jablotron. Myslím, že sa nám to podarilo na výbornú a spokojní sme boli všetci – tí, ktorí sme na projekte pracovali, a aj členovia vedenia obidvoch škôl.

Praha je obrovské a nádherné mesto, a tak sme sa vo voľnom čase snažili navštíviť čo najviac historických pamiatok a zaujímavých miest. Navštívili sme Karlov most, ktorý nás naozaj očaril,  Pražský hrad, Orloj, Národní technické muzeum či obrovskú Zoologickú záhradu. Snáď každého očaril pohľad na nočnú Prahu, navštívili sme divadelné predstavenie Cyrano, ktoré bolo naozaj vtipné, zahrali sme si v večerný paintball a navštívili sme aj O2 arénu.

O bývanie sme mali postarané v hoteli Step, ktorý bol skutočne na vysokej úrovni, a hlavnou výhodou bolo to, že sme mali školu vzdialenú len niekoľko metrov. Aj keď nám počasie neprialo, nenechali sme si skaziť náladu a našli sme si aktivity priamo v hoteli. K dispozícii sme tu mali saunu, bazény, squash, mini golf a mnoho iného. A to všetko zadarmo. Večer sme pracovali na našich finálnych prácach a zdokonaľovali ich. Pobyt, ktorý stál naozaj za to.

            Tento projekt sme si všetci užili snáď aj na 120 percent, dokonca aj majstri boli nadmieru spokojní, a keby som mal možnosť ísť ešte raz, neváhal by som a okamžite by som šiel. Určite by som chcel tento pobyt odporučiť všetkým mladším spolužiakom. Naozaj sa oplatí učiť sa a stať sa jedným z tých, ktorí sa zúčastnia na realizácii projektu v rámci programu Erasmus+.

 

Autor: Daniel Banár, III.D

 

Dnes je
24.04.2024
a meniny má Juraj
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.