Študijne oddelenie: 048/4341 222
Praha 2017

Praha 2017

Spoločné zdokonaľovanie odborných zručností - cesta ku kreatívnej práci

 

Ako každý školský rok, aj tento sme sa zúčastnili projektu Erasmus+, konkrétne projektu

v Prahe. Desať vybratých žiakov z dvoch študijných odborov (technik informačných a telekomunikačných technológií a grafik digitálnych médií) odchádzalo v nedeľu, 11.novembra 2017, z Banskej Bystrice za cieľom zdokonaliť svoje odborné zručnosti na Vyššej odbornej škole a Strednej škole SE v Prahe.

V Prahe nás hneď po príchode na vlakovú stanicu privítala pani zástupkyňa Mgr. Rumlová, ktorá nás odprevadila do hotela Step, kde sme sa následne ubytovali. Hneď na druhý deň ráno sme sa zúčastnili prehliadky školy a po nej sme sa presunuli do triedy, kde nás pán Zeman oboznámil so základmi zabezpečovacích systémov. Profesorom, ktorí nás sprevádzali počas nášho projektu, sa dokonca podarilo vybaviť aj návštevu najväčšej zabezpečovacej firmy v Českej republike - Jablotron. Veľmi im za to ďakujeme, pretože to bola pre nás naozaj úžasná skúsenosť, ktorá nám značne pomohla pochopiť podstatu zabezpečovacích systémov.

Praha má veľa zaujímavých miest a niektoré z nich sa nám podarilo aj navštíviť. V našom voľnom čase sme mali možnosť pozrieť si napríklad Václavské námestie, Karlov most, Pražskú zoo, Petřínsku rozhľadňu, ale aj mnoho ďalších nádherných miest. Veľmi sme si užili aj návštevu O2 Arény, kde sme sa boli pozrieť na hokejový zápas. Každý večer sme mali možnosť zahrať si tenis, squash, bowling a mnoho iných športových aktivít, ale nám sa najviac páčila príležitosť oddýchnuť si v bazénoch alebo v saunách, ktoré sme mali spolu s ostatnými aktivitami priamo v hoteli. Mimo toho sme usilovne pracovali na našom hlavnom cieli, rozvrhnúť zabezpečovacie prvky Jablotronu do pôdorysu domu.

Pobyt v Prahe sme si spolu s našimi majstrami, Mgr. Martinom Popovičom a Bc. Radoslavom Sanitrom, naozaj veľmi užili a určite by sme takúto skúsenosť odporučili všetkým žiakom.

Na záver by sme sa za nás všetkých radi poďakovali našim majstrom OV, vedeniu našej školy, ale aj vedeniu Vyššej odbornej školy a Strednej školy SE v Prahe za možnosť zúčastniť sa

tohto projektu.

Autori: Radovan Trepáč, Dáša Belisová

 

Dnes je
28.03.2024
a meniny má Soňa
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.