Študijne oddelenie: 048/4341 222
Prezentácia Strednej odbornej školy informačných technológií v Europa Shopping Centre

Prezentácia Strednej odbornej školy informačných technológií v Europa Shopping Centre

Aj tento, tak ako po predchádzajúce tri roky, sme v ESC BB prezentovali našu školu, študijné odbory a ďalšie aktivity a možnosti realizácie našich žiakov. V utorok 24. januára 2017 v neskorých večerných hodinách, keď mal zavládnuť pokoj, bolo v „Európe“ rušno. Zamestnanci a žiaci našej školy v priestoroch medzi eskalátormi usilovne inštalovali svoje stánky, aby v stredu už prví návštevníci mali možnosť prezrieť si prehliadku našej činnosti.

                V hlavnom stánku mohli vidieť prezentačné videá a bulletiny s ponukou na školský rok 2017/2018. Na ďalších stoloch ich čakali tie najlepšie práce žiakov študijného odboru grafik digitálnych médií. Tu sa mohli zahrať aj 3D počítačovú hru, prezrieť si fotokatalógy, časopisy, CD booklety a obrazy. Všetko toto vytvorili žiaci v rámci maturitných projektov.

„V priamom prenose“ si mohli pozrieť aj kresbu ceruzkou, ktorú počas celej prezentácie tvorili dvaja žiaci, zatiaľ čo sa ich ďalší spolužiaci postarali o foto- a videodokumentáciu tohto podujatia. Pozornosť vzbudila aj 3D tlačiareň, kde sa záujemcom vytvoril na základe skenovania 3D model a jednému z nich sa tento model aj vytlačil.

Tí, ktorí si chceli otestovať svoje vedomosti, mohli tak urobiť v prezentačnom stánku pracovníkov marketingu formou hry „Páli vám to?“. A aj tí menej úspešní si odniesli odmenu – pero alebo pohľadnicu našej školy.

Podnikatelia, ale aj tí, ktorí sa podnikať ešte len chystajú, si mohli vyskúšať vedenie účtovných dokladov prostredníctvom programu Cross. Používatelia poštových služieb si mohli zahrať pexeso prípadne ďalšie interaktívne počítačové hry, v ktorých si mali možnosť  preveriť svoje vedomosti o poštových zásielkach a spôsoboch ich podávania. Toto im umožnili žiaci študijného odboru klientsky manažér pošty. 

Technici informačných a telekomunikačných technológií priblížili konfiguráciu routera, predviedli zváranie optických vlákien a aj letovanie elektrických obvodov. Tých, ktorí mali záujem hlavne o počítačovú techniku, určite zaujali aj konfigurácie mechanikov počítačových sietí v CISCO Packet Traceri. Oslovil aj návrh PC sietí a následná simulácia. Návštevníci si mohli prezrieť aj model počítača pod názvom „PC na dlani“ alebo funkčný model VoIP siete, ktorý slúži na telefonovanie cez internet.

Najväčším lákadlom však bol fotoateliér, kde mali návštevníci možnosť dať sa odfotografovať aj s rozprávkovými postavičkami, ktoré im boli k dispozícii a ochotne zapózovali. Túto príležitosť získať profesionálnu fotografiu si nenechali ujsť nielen zástupcovia mladšej a staršej generácie, ale aj rodiny s malými deťmi. A možno práve z nich raz budú naši žiaci.

                A tých, ktorí o našej škole toho veľa nevedeli, prilákali vstupy moderátoriek, ktoré okrem prezentácie našej činnosti, úspechov i projektov poskytli aj priame výpovede žiakov, ktorí sa týchto aktivít zúčastnili. Návštevníkov ostatných častí nákupného centra zatiaľ oslovovali žiaci a získavali informácie formou ankety.

                Už po štvrtýkrát môžeme konštatovať, že prezentácia bola úspešná. Získali sme nielen ďalších priaznivcov a záujemcov o štúdium, ale nadviazali sme aj nové kontakty.

 

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: žiaci III. A

 

 

 Pozrite si aj krátke videá z prezentácie:

Prezentácia v Európe 25.1.2017 from Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. on Vimeo.

Krátky zostrih Prezentácie Kevin Kostka, 3.A from Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. on Vimeo.

Dnes je
25.04.2024
a meniny má Marek
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.