Študijne oddelenie: 048/4341 222
Tešíme sa z úspechov našich absolventov

Tešíme sa z úspechov našich absolventov

                Každého pedagóga vždy poteší, keď sa dozvie o úspechoch svojich bývalých žiakov, nehovoriac o tom, keď ich takíto žiaci navštívia. To, že sa bývalí žiaci radi vracajú do svojej školy a chcú sa podeliť o nové skúsenosti, svedčí o tom, že školu, ktorú absolvovali, majú radi a radi na ňu spomínajú.

                Nebolo to inak ani 8. februára 2017, keď sme na pôde našej školy privítali bývalých žiakov študijného odboru pracovník marketingu Jakuba Hanesa a Františka Šomodíka spolu s grafičkou digitálnych médií Barborou Bakošovou. Všetci traja sú v súčasnosti študentmi Fakulty marketingu resp. masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave a účelom ich návštevy bolo podeliť sa so svojimi mladšími spolužiakmi, ktorí sa práve rozhodujú o tom, kam na vysokú školu, o svoje skúsenosti a poznatky.

Vo svojej prezentácii priblížili žiakom III. B, IV. B a IV. E triedy spôsob štúdia a možnosti, ktoré poskytuje FMK v Trnave. Okrem študijných odborov sa tak naši žiaci dozvedeli aj o mimoškolských aktivitách, do ktorých sa môžu študenti zapojiť formou Kabinetov. Každoročne pripravujú projekt Cajgel víkend – cyklokross, Jama Mare, čo je vlastne haloweenska párty, After Easter Picnic, pekná akcia pod holým nebom, alebo Vianoce. Škola sa od iných odlišuje aj tým, že ponúka možnosť realizácie študentov mimo vyučovania s možnosťou získania praxe. Na škole pôsobia všetky typy médií – televízia, print a rozhlas. Škola má aj dva fotoateliéry a vydáva fotoknihy, napr. Muuza alebo Kone

Aj študenti marketingu majú možnosť pracovať na rôznych projektoch, napr. pripraviť event, zorganizovať rôzne podujatia, hľadať partnerov a sponzorov. Už druhý rok organizujú herný festival Unicon, kde si na svoje prídu najmenší aj najskúsenejší hráči.

Svojou prezentáciou zaujali a našich žiakov najviac zaujímali možnosti ubytovania, dopravy, voľnočasové aktivity a obsah prijímacích pohovorov. Barborka im odporučila publikáciu Masmediálne štúdiá v kocke. Najväčší záujem svojou prezentáciou vzbudili vo  IV. E triede.

Nás však zaujímalo aj to, ako ich na toto štúdium pripravila práve naša škola. Jakub a Ferko sa zhodli na tom, že ich naučila hlavne učiť sa a vedieť si vybrať, čo je dôležité. Množstvo poznatkov z odborných predmetov využívajú v súčasnom štúdiu. Ferko dodal, že sú študentmi druhého ročníka, a zatiaľ si len opakuje to, čo sa tu v škole naučil. Barborka poznamenala, že tu sa naučila všetky základy, ktoré pri štúdiu potrebuje. A v tom má výhodu oproti ostatným spolužiakom.

                A čo odkazujú svojim mladším spolužiakom?

                František: „Venujte sa svojim odborným predmetom a zdokonaľujte si svoje odborné zručnosti. Máte na to priestor.“

                Jakub: „Zamerajte sa hlavne na to, čo vás baví, a venujte sa tomu. Sám viem, o čom hovorím“.

                Barbora: „Buďte radi a tešte sa z toho, že ste tu. Ja, keby som mohla, hneď by som sa vrátila späť, aj keď mi je na vysokej škole dobre. A robte to, čo vás baví, a nestrácajte čas nezmyselnými vecami“.

A ako ich vnímali naši žiaci? Ponúkam postrehy Terezy Blaškovej, žiačky IV. E: „Prezentácia o Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave kompletne zmenila môj názor o štúdiu na Slovensku! Skúsenosti bývalých žiakov tejto školy a videá o úspešných absolventoch mi dali dôvod uvažovať aj nad touto školou. Už sa neviem dočkať na ich Deň otvorených dverí, ktorý si určite nenechám ujsť. Veľmi ma potešilo vidieť Barborku, Fera a Kuba, dozvedieť sa, ako sa im darí. Žiarili spokojnosťou a vystupovali profesionálne. Už len dúfať, že my to dokážeme tiež J

 

                Ako som už spomínala, každého pedagóga poteší, keď jeho absolvent spomína školu v dobrom. Preto aj nás tieto slová, adresované žiakom, potešili. Našim trom bývalým žiakom želáme, aby sa im aj naďalej darilo a aby sa vždy do našej školy radi vracali.

 

                Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

                Foto: Mgr. art. Peter lukáč

 

 

Dnes je
27.04.2024
a meniny má Jaroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.