Študijne oddelenie: 048/4341 222
Vyskúšali sme si osobný predaj

Vyskúšali sme si osobný predaj

Učivo tretieho ročníka pracovníkov marketingu je priam predurčené na praktické činnosti. Hneď po tom, ako žiaci predstavili svoj program na vytváranie dobrých vzťahov s verejnosťou, si mohli vyskúšať aj osobný predaj. A to nielen pri predaji personalizovaného kalendára v spoločnosti Colorgrafik, s. r. o., ale aj formou predaja Easy kariet v akciovej spoločnosti Telekom.

Skôr ako oslovili skutočných zákazníkov, mali možnosť vyskúšať si techniky predaja formou workshopu, ktorý s nimi zrealizoval Ing. Ján Krchňavý, konateľ spoločnosti Excell, s. r. o. Po krátkej prezentácii, ktorú si pripravili žiaci a prostredníctvom ktorej prezentovali svoje vedomosti z oblasti osobného predaja, im prezradil niekoľko užitočných rád. Potom si žiaci formou súťaže vyskúšali predaj troch produktov s presne stanovenými podmienkami predaja. Tri dvojice žiakov, z ktorých jeden bol v úlohe predajcu a druhý zákazníka, sa snažili čo najlepšie prezentovať svoje praktické zručnosti pri realizácii techniky predaja predavača v pultovej predajni. A tak sa podarilo predať letenku s cenovým limitom 400 € na mesiac marec za 740 € s odletom už v nasledujúcu sobotu. Žiaci si tak vyskúšali osobný predaj a aj sa zabavili. A čo viac, tí, ktorí získali najviac bodov od svojich spolužiakov, majsteriek OV a Ing. Jána Krchňavého, získali vecnú cenu, ktorou bol dáždnik od spoločnosti Telekom, a. s.

Výhercami sa stali Danielka Micháliková a Jakub Mišáni, ktorého vyjadrenie si môžete prečítať: „Vyskúšať si techniky predaja som mal možnosť ako prvý predávajúci. Aj keď som nemal presnú predstavu, ako to má vyzerať, držal som v ruke zadanie, na prípravu ktorého som mal iba niekoľko minút. Cítil som sa ako v skutočnej „cestovke“. Kupujúcou bola moja spolužiačka, a tak som mal z toho celkom humornú situáciu. Hoci som predal letenku takmer o polovicu drahšie, spokojní sme boli obidvaja a spoločnosti som zarobil čosi navyše. Predaj išiel ako po masle a ja som sa o chvíľu mohol tešiť z víťazstva. Za to, že som si mohol vyskúšať predaj touto formou, ďakujem Ing. Jánovi Krchňavému. Na stretnutie s nami sa naozaj dôkladne pripravil a opäť nám poskytol množstvo užitočných informácií.“

 

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

 

 

 

Dnes je
28.03.2024
a meniny má Soňa
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.