Študijne oddelenie: 048/4341 222
Úspešný rok SOŠ IT v SOČ

Úspešný rok SOŠ IT v SOČ

V školskom roku 2016/2017 sme sa zapojili do 39. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti. Tento ročník bol pre našu školu veľmi úspešný.

Školské kolo prebehlo v pondelok 6. 2. 2017. Na prehliadke sa zúčastnilo 15 projektov a žiaci nás veľmi milo prekvapili úrovňou predkladaných prác. Do krajského kola postúpilo 6 projektov: Podnikateľský zámer (Lucia Gondová a Lenka Chudá, IV. E trieda), Marketingová štruktúra produktu ACTIVIA (Sindy Pappová, II. E trieda), Vizualizácia klimatického prostredia v skleníku (Peter Kopec a Lukáš Kliment, III. D trieda), EDUphp – kurz skriptovacieho jazyka PHP (Sebastián Richter, III. A trieda), Maľba na netradičný podklad (Silvia Jakubíková, II. A trieda) a SIMconnect – modul pre inteligentné domácnosti (Marek Kraus, Henrieta Serafinová, Mária Foltánová, II. D trieda).

Krajské kolo prebiehalo 7. 4. 2017 na SPŠ dopravnej vo Zvolene. Náš žiak Peter Kopec prezentoval riešenie pre zobrazenie a ovládanie klímy v miniskleníku so živou rastlinou cez aplikáciu v PC. Riešenie napodobňuje reálny skleník a používa profesionálny SCADA softvér z oblasti priemyselnej automatizácie s názvom PROMOTIC. Peter Kopec a Lukáš Kliment postúpili so svojím projektom na celoslovenské kolo z druhého miesta v kategórii Informatika. Za podporu pri používaní softvéru PROMOTIC týmto ďakujeme jeho tvorcovi, firme MICROSYS, ktorá nám program poskytla.

V kategórii Ekonomika a riadenie úspešne hájila meno našej školy žiačka IV. E triedy Lucia Gondová. Na celoslovenské kolo postúpila takisto z druhého miesta. „Na krajskú prehliadku SOČ som sa veľmi tešila. Najväčším strašiakom však pre mňa bola odborná komisia, od ktorej záležalo, či postúpime ďalej. Tento strach však opadol hneď po tom, ako sa nám priateľsky predstavili. Všetci súťažiaci mali pripravené skvelé prezentácie, ktoré špičkovo odprezentovali. Keď som mala ísť na rad ja s Lenkou s naším podnikateľským zámerom, začalo mi silno búchať srdce a roztriasli sa mi nohy. Všetko však dopadlo nad naše očakávania a aj napriek silnej konkurencii sme si vybojovali druhé miesto a postup do celoslovenského kola. Krajská prehliadka SOČ nám dala možnosť zažiť niečo nové a posunúť svoje prezentačné a tvorivé schopnosti na vyššiu úroveň. Veríme, že na celoslovenskom kole budeme rovnako úspešné, ako na krajskom,“ Lucia Gondová, IV. E trieda.

Na celoslovenskom kole, ktoré sa konalo 27. 4. 2017 na SPŠ J. Murgaša v Banskej Bystrici, si naše dva projekty v rámci svojich kategórií počínali veľmi dobre. Zo šestnástich prác v kategórii Informatika sa odborná porota rozhodla udeliť nášmu žiakovi Petrovi Kopcovi čestné šieste miesto.

Postup na celoslovenskú prehliadku je pre našu školu veľkým úspechom. Tešíme sa na jubilejný 40. ročník, ktorý sa uskutoční v budúcom školskom roku.

Autori: Mgr. Ján Hôrecký, Ing. Peter Turanský

Foto: Ing. Peter Turanský

 

 

Dnes je
26.04.2024
a meniny má Jaroslava
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.