Študijne oddelenie: 048/4341 222
Naša škola otvorila svoje brány už po 50. raz

Naša škola otvorila svoje brány už po 50. raz

Prázdniny, nakoniec tak, ako aj po iné roky, ubehli veľmi rýchlo a nielen kalendár, ktorý ukazoval začiatok septembra, ale aj počasie, signalizovali príchod jesene. A s ňou aj príchod nového školského roka. Žiaci po dvoch mesiacoch sladkého ničnerobenia opäť prekročili brány svojej školy. Mnohí sa na túto chvíľu určite aj tešili. Veď svojich spolužiakov – kamarátov nevideli už celé leto a bolo toho veľa, čo počas prázdnin zažili a potrebovali svojim spolužiakom vyrozprávať.

            Preto to na školskom ihrisku, kde boli žiaci zoradení podľa tried, šumelo ako v úli. Ticho nastalo až vo chvíli, keď zazneli prvé tóny našej hymny. Vtedy sa už všetci upokojili a sústredili sa na dianie okolo seba. Po doznení hymny pristúpil k mikrofónu Ing. Štefan Balogh, riaditeľ školy, ktorý všetkých srdečne privítal. Najmä však prvákov, ktorí nastúpili v plnom počte, spolu 150 žiakov do piatich tried. Vo svojom slávnostnom príhovore vyslovil opäť niekoľko zaujímavých myšlienok. Vystúpenie začal otázkou: „Čo chcete v živote dosiahnuť?“, na ktorú hneď aj odpovedal: „Kľúčom života je byť šťastný.“ Všetkých zaujal ním prerozprávaný príbeh malého chlapca, ktorý týmto odpovedal na otázku svojej učiteľke. Ona skonštatovala, že chlapec nepochopil otázku, na čo jej on odpovedal, že ona nepochopila život. Prezradil, že týmto chlapcom nebol nikto iný ako slávny spevák a hudobník John Lennon. Pokračoval tým, že každý dobrý človek je šťastný a podobných ľudí aj priťahuje. Naopak, kto je negatívny, je nešťastný, a takými ľuďmi sa aj obklopuje. A je na každom, čo si vyberie, pretože každý si môže najviac pomôcť sám.

            Vyslovil potešenie nad tým, že v súčasnosti má škola 551 žiakov a okrem študijných výsledkov zaváži aj ich talent, schopnosti a danosti, ktoré môže každý žiak využiť v rôznych súťažiach a aktivitách.

            Následne predstavil vedenie školy a po jeho vystúpení Ing. Miriam Popovičová, zástupkyňa riaditeľa školy, poskytla organizačné pokyny na nasledujúci týždeň. Okrem preberania učebníc a vyučovania v ňom žiaci prvého ročníka, už tradične, absolvujú adaptačný kurz, II. C plavecký výcvik, na tretiakov čaká v najbližšom období kurz ochrany života a zdravia, žiakov prvého a druhého ročníka účelové cvičenia, no niektorých tiež opravné maturitné skúšky.

            Všetkým prajeme šťastný a úspešný školský rok 2017/2018. V tomto školskom roku o to viac, že sa bude niesť v znamení osláv 50. výročia vzniku našej školy. Veď pochváliť sa 50-ročnou tradíciou nemôže každá škola.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Bc. Miloslav Lichý, Mgr. art. Peter Lukáč

 

Dnes je
08.05.2024
a meniny má Ingrida
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.