Študijne oddelenie: 048/4341 222
Adaptačný kurz 1.turnus

Adaptačný kurz 1.turnus

  1. 9. až 5. 9. 2017 žiaci I. A a I. B absolvovali adaptačný kurz v Hoteli Kráľová. Hotel Kráľová sa nachádza v krásnom horskom prostredí neďaleko Zvolena. V jeho okolí je ranč, ktorý len perfektne dotvára atmosféru nádherného prostredia. Cieľom adaptačného kurzu je nechať žiakom priestor na to, aby sa zoznámili, čo sa aj podarilo.

Ráno po nástupe sme sa (obidve triedy) presunuli k autobusom, ktorými sme sa dopravili do Kráľovej. Onedlho po tom, ako sme sa rozdelili do izieb, nás čakali dve prezentácie o našej škole. Prvú prezentáciu mal pán riaditeľ, Ing. Štefan Balogh. Prezentácia nám priblížila prehľad o škole, oboznámili sme sa s budovami školy a dozvedeli sa viac o našom odbore.

Onedlho nasledovala prezentácia pani zástupkyne Ing. Miriam Popovičovej o vedení školy, učiteľoch a výchovnom poradenstve.

Po prezentáciách sme sa zišli v jedálni na obede. Nechýbal ani rozchod a voľný čas, ktorý sme naplno využili. Kúpanie sa v bazéne, stolný futbal, biliard či prechádzky po okolí.

Po rozchode nasledovala posledná prezentácia zahŕňajúca informácie o školskom internáte, stravovaní sa a preukazoch.

Naše pani triedne učiteľky pre nás vymysleli zopár spoločenských aktivít, pričom jednou z nich bola hra na zapamätanie si mien. Hra spočívala v tom, že každý povedal svoje meno a pridal k nemu akúkoľvek vec. Druhý urobil to isté, len musel zopakovať meno a vec žiaka, čo hovoril pred ním. Hra sa spočiatku zdala náročná, no napokon sme to zvládli a úspešne si zapamätali dosť veľa mien.

Po večeri sme mali ešte pár hodín na trávenie voľného času a spoznávania sa, a tak sme ho opäť naplno využili!

Na druhý deň si pre nás pani učiteľky opäť pripravili nejaké hry, ktoré nám len lepšie pomohli spoznať sa, čo, myslím si, bol veľmi dobrý nápad. Teraz sa už takmer všetci spolužiaci poznáme prinajmenšom po mene.

Adaptačný kurz bol pre nás skvelým začiatkom a verím, že z nás bude skvelý kolektív.

Autorka článku: Agáta Kamenská, I. A

Foto: Mário Benca, I. B

 

Dnes je
29.03.2024
a meniny má Miroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.