Študijne oddelenie: 048/4341 222
Župná kalokagatia 2017

Župná kalokagatia 2017

Župná kalokagatia je orientačným behom v teréne na 3 km pre 5-členné družstvá stredných škôl. Krajské kolo sa konalo 21. 9. 2017 na SOŠ pod Bánošom.

Tohto roku sa súťaže zúčastnilo rekordných 20 družstiev nielen z Banskej Bystrice, ale aj zo Zvolena, Banskej Štiavnice, Brezna, Hnúšte, Lučenca a Detvy. Všetci prišli zvíťaziť. Po slávnostnom príhovore riaditeľky CVČ-Junior v Banskej Bystrici Mgr. Kataríny Bursovej a vedúceho oddelenia školstva a kultúry VÚC Mgr. Vojtecha Pappa sa v  daždivom počasí, zime, o 9,15 ráno vydalo na trať prvé družstvo.

Na ťažkej mokrej trati čakalo súťažiacich aj 6 kontrolných stanovíšť, kde si preverili svoje vedomosti z oblasti dopravy, ekonomiky, športu, histórie a geografie, topografie, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, civilnej ochrany, štátu a práva.

Kalokagatia bola a je chápaná ako ideál starogréckej výchovy – súlad vonkajšieho a vnútorného, súlad tela a ducha. Poslaním súťaže je spojiť krásu tela i ducha a využiť teoretické vedomosti spolu s fyzickou zdatnosťou.

Naše družstvo tvorili Marek Mládenek, Natália Bednárová, Pavol Telúch, Oliver Kurek a Dominika Neuschlová. Našim žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

Autorka: Mgr. Hilda Dienová

 

Dnes je
28.03.2024
a meniny má Soňa
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.