Študijne oddelenie: 048/4341 222
Breefing žiakov III. E a spoločnosti FaxCopy k reklamnej kampani

Breefing žiakov III. E a spoločnosti FaxCopy k reklamnej kampani

V rámci učiva Základné postupy pri využívaní nástrojov komunikačného mixu sme spolu s pani majsterkou Vlastou Vilhanovou začali spolupracovať so spoločnosťou FaxCopy.

Našou úlohou je zrealizovať všetky nástroje komunikačného mixu v reálnych podmienkach tejto spoločnosti. Reklamnú kampaň a využitie nástrojov podpory predaja si vyskúšame na veľmi známom produkte – fotoobraz, teda fotografia na plátne v ráme. Ako správni manažéri sme dali hlavy dokopy, pripravili si niekoľko dôležitých otázok ohľadom reklamy, programu podpory predaja,  PR a osobného predaja, navrhli reklamný leták a následne sme sa stretli s manažérkou pobočky, ktorá sa nachádza na ulici Janka Kráľa 3 v Banskej Bystrici.

Ing. Andrea Kališková zo spoločnosti FaxCopy prišla ochotne medzi nás, vypočula si naše návrhy, odpovedala na naše otázky a pridala niekoľko užitočných rád do nášho projektu. S nápadmi bola spokojná, a preto vieme, že spolupracovať s touto firmou bude veľmi príjemné a zaujímavé. Ako pani Kališková sama dodala, FaxCopy sa zameriava hlavne na pomoc študentom. Táto cieľová skupina je pre nich prioritou, ale zároveň sa sústreďujú aj na širokú verejnosť.

Počas breefingu nielen ja, ale aj moji spolužiaci pociťovali väčšiu zodpovednosť a do vyučovania to prinieslo nový rozmer, nakoľko sme mohli reálne komunikovať so zástupkyňou spoločnosti. Pani Kališková bola milá, empatická a strávili sme s ňou naozaj príjemné dopoludnie. Bude to naša prvá skutočná práca z oblasti marketingu a najväčšou výhodou je, že získame aj spätnú väzbu z reálneho prostredia. V závere nášho projektu sa dozvieme, či sme pracovali správne a či naša práca priniesla spoločnosti aj nejaký „zisk“.

Na stretnutí sme sa dohodli, že fotoobraz budeme propagovať pomocou letákov a neskôr aj formou videa. Na letáku sú odfotení moji spolužiaci a samotná fotka vyzerá sviežo a optimisticky. A naviac, spoločnosť FaxCopy nám zhotovila aj fotoobraz, ktorý bude súčasťou celého projektu.

O tom, že sa na túto prácu tešíme, svedčia aj vyjadrenia mojich spolužiakov. Andrea Zemánková: „Prvý dojem z pani Kališkovej bol veľmi dobrý. Mojou úlohou bolo aj zapisovať jej odpovede na naše nekonečné otázky a bola som rada, že nám odpovedala príjemne a z jej odpovedí môžeme vychádzať počas celej doby tvorby projektu.“

Tomáš Krjak: „Z dnešného breefingu mám veľmi dobrý pocit. S pani manažérkou sa veľmi dobre spolupracuje. Som rád, že sme sa dohodli na všetkých podmienkach nášho projektu a s radosťou sa do toho pustíme. Už sa na túto prácu teším.“

Lucka Laurová: „Páčilo sa mi, že sme mali možnosť osobne prekonzultovať otázky, na ktoré sme potrebovali poznať odpoveď, a potešila ma aj zhoda názorov.“

Aj ostatní sú zvedaví a zároveň sa tešia na spoluprácu s firmou FaxCopy. Hlavne na to, že budeme mať možnosť využiť svoje zručnosti v reálnych praktických činnostiach a budeme mať možnosť vidieť úspešnosť našich krokov. Zároveň sa budeme snažiť o to, aby sme oslovili čo najviac ľudí, v ktorých chceme vzbudiť záujem hlavne pohľadom na náš obraz na letáku. Preto sme sa snažili byť optimistickí a plní elánu a nadšenia. Už teraz viem, že nás tento projekt posunie ďalej a získame nové skúsenosti.

Zaujímal nás však aj názor oblastnej manažérky Ing. Andrejky Kališkovej, ktorá sa vyjadrila, že takýto projekt robí po prvýkrát, a to ako jediná manažérka všetkých predajní siete FaxCopy na Slovensku. Na spoluprácu sa však teší, lebo záujem žiakov je pre ňu motiváciou a v spolupráci s našou školou vidí veľký význam. Spoločnosť aj v súčasnosti zamestnala našich dvoch absolventov a zo spolupráce sa tešíme už niekoľko rokov.

Autorka: Nikola Šimová, III. E

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

Dnes je
19.04.2024
a meniny má Jela
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.