Študijne oddelenie: 048/4341 222
iBobor

iBobor

 

V roku 2004 vznikla v Litve informatická súťaž Bebras – Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do ďalších európskych krajín.

Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

Hoci v každej zúčastnenej krajine prebieha súťaž trochu inak, organizátori zo všetkých krajín sa raz ročne stretnú, aby vytvorili spoločnú databázu úloh pre ďalší ročník súťaže.

V dňoch 6. – 10. novembra 2017 sa uskutočnil 11. ročník medzinárodnej súťaže iBobor, ktorej sa naša škola pravidelne zúčastňuje už niekoľko rokov. Tohto roku sa na Slovensku zúčastnilo 47 216 súťažiacich z 992 škôl. Naši žiaci súťažili v kategóriách Juniori, kde bolo prihlásených 46 žiakov, a Seniori, prihlásených bolo 11 žiakov.

V kategórii Juniori súťažilo celkovo 7 775 súťažiacich.

V kategórii Seniori súťažilo spolu 4 716 súťažiacich.

Súťaž prebiehala online na internetovej stránke www.ibobor.sk a v presne stanovených termínoch boli aktivované testy. Vstup do testov bol žiakom umožnený pomocou hesla, ktoré každý žiak dostal. Jednotlivé heslá boli vygenerované systémom na základe elektronicky vyplnených prihlášok, ktoré odosielal koordinátor súťaže pre jednotlivé školy.

Žiaci sa na súťaž mohli pripravovať aj doma tak, že si na danej webovej stránke preriešili úlohy z minulých ročníkov. Maximálny počet bodov, ktorý mohli získať v súťaži, bol 80. Žiaci, ktorí získali viac ako 50 bodov, dostali diplomy úspešného riešiteľa súťaže. Z našej školy to bolo 5 žiakov:

  • Seniori – Dominik Bobák z III. D
  • Juniori – Michal Šopoň z II. C, Hugo Belička z II. C, Martin Necpal z I. E, Peter Kyseľ z I. A
   

Blahoželáme a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

Autorka: PaedDr. Marta Petrová (koordinátor súťaže)

Dnes je
18.10.2024
a meniny má Lukáš
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.