Študijne oddelenie: 048/4341 222
Vianočná vedomostná párty v I. E

Vianočná vedomostná párty v I. E

            Dnešný deň na odbornom výcviku bol iný ako ostatné. Okrem toho, že bol v tomto kalendárnom roku posledný, mali sme možnosť pre svojich spolužiakov z prvej skupiny pripraviť súťaž s nádychom vianočnej atmosféry. Priniesli sme si vianočnú výzdobu a vo chvíli, keď do našej dielne vchádzali pozvaní hostia – okrem našich spolužiakov a pani majsterky Bc. Ivety Hankovej aj náš triedny učiteľ, Mgr. Roman Hadžega, a Ing. Karolína Hukelová, vedúca predmetovej komisie pre ekonomické predmety, sme zapáli vianočné sviečky. K príhovoru Kvetky sme pridali aj vianočné koledy a priania a mohlo sa začať.

Prvá bola súťaž štyroch žiakov z každej skupiny. Spolužiačka im kládla otázky a každý, kto vedel odpovedať, posunul vianočný darček ďalšiemu. Ak nevedel odpovedať, povedal slovo ďalej a dostal ďalšiu otázku. Za každé takéto vypýtanie si otázky dostával súťažný tím jeden trestný bod. Otázky sa, samozrejme, týkali školy a preberaného učiva.

V druhej súťaži si mali súťažiaci možnosť sadnúť do horúceho kresla. Používať slová ako áno, hmm, nie, no, hej bolo zakázané. Takto sme si pred odchodom na vianočné prázdniny zopakovali všetko to, čo sme sa na odbornom výcviku naučili. Bolo to zábavné a vtipné a my sme zároveň pochopili, aké ťažké je naplánovať a zrealizovať nejakú činnosť. Dalo nám to však nové skúsenosti.

Všetci máme z toho dobrý pocit, zabavili sme sa, zopakovali sme si učivo a niektorí sa aj niečo nové dozvedeli. To hlavne vďaka našej pani majsterke, ktorá aj napriek tomu, že sme to pripravovali na poslednú chvíľu, verila, že sa nám to podarí. Myslíme si, že posledný odborný výcvik v roku 2017 sme zakončili hravo a úspešne. Boli sme veľmi radi, že na našu prvú aktivitu, nás prišli podporiť aj niektorí učitelia. A hoci vyhralo družstvo našej skupiny, skonštatovali sme, že víťazmi sme vlastne všetci, pretože každý sa pričinil o dobrú náladu a dobrý pocit z prichádzajúcich Vianoc.

„Tá dobrá nálada na vianočnej párty nám vyvolala úsmev na tvári a urobila vyučovanie veľmi príjemným. Súťaže, do ktorých sa zapojili aj hostia, boli naozaj perfektne zorganizované a zábavné. Sám som sa ich ako súťažiaci zúčastnil a zároveň som sa naučil aj niečo nové, napr. aj to, že na našej škole je 15 majstrov OV, a snažil som sa sústrediť a nájsť vhodné odpovede na otázky, pri ktorých som nemohol odpovedať nie, áno, hmm a pod. V skratke, veľmi dobre odvedená práca našich spolužiakov. Myslím si, že tento zážitok sa mi určite zapíše do pamäti,“ povedal po súťaži Matej Geleta z 2. učebnej skupiny.

Autori: žiaci I. E z 2. skupiny

Foto: Lenka Kocúrová, IV. A

 

Dnes je
26.04.2024
a meniny má Jaroslava
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.