Študijne oddelenie: 048/4341 222
Návšteva detského domova ako nástroj na vytváranie dobrých vzťahov s verejnosťou

Návšteva detského domova ako nástroj na vytváranie dobrých vzťahov s verejnosťou

Po rozsiahlej reklamnej kampani a vianočnej podpore predaja fotoobrazu spoločnosti FaxCopy na ul. Janka Kráľa 3 v Banskej Bystrici, ktoré zrealizovali žiaci III. E triedy v rámci marketingovej komunikácie, ich čakala práca s verejnosťou. Public relations alebo vzťahy s verejnosťou znamenajú všetky aktivity podniku, ktoré vedú k zlepšeniu mena podniku (good will).

            A tak žiaci stáli pred ďalšou náročnou úlohou. Pripraviť program PR. Opäť poslúžil starý dobrý „brainstorming“  a nápady sa začali pomaly hromadiť. Nakoniec sa rozhodovali medzi anketou a  ruletou pre zákazníkov a návštevou detského domova. Svoje nápady opäť predložili manažérke,  Ing. Andrei Kalíškovej, ktorej sa tiež zapáčila návšteva v DD. Nakoľko sa podujatie konalo 13. 2. 2018, teda deň pred sviatkom sv. Valentína a Detský domov na Wolkerovej 26 v Banskej Bystrici, ktorý sme oslovili, sa volá Srdiečko,  vymyslieť názov podujatia „Valentín v srdiečku“ ani nebolo také ťažké. Zatiaľ čo si žiaci pripravovali program pre deti, ktorý pozostával z divadelného stvárnenia rozprávky o duchu Vianoc, zo súťaží Horúce kreslo, Inkognito, z PC hry „Vieš, z akej som rozprávky?“ a nakoniec aj z fotenia v ateliéri, Ing. Andrea Kalíšková, manažérka spoločnosti FaxCopy, pripravovala darčeky. Tie pozostávali zo školských pomôcok (zošitov, pier, farbičiek, rozvrhov hodín, pravítok, ceruziek, gúm, fixiek) a darčekového poukazu na tlač a väzbu školských prác. Nezaostali sme ani my a aj žiaci darovali deťom sladkosti, čelenky do vlasov, knihy a mnoho ďalších maličkostí, ktoré ich veľmi potešili. Deti z detského domova prekvapili svojím aktívnym prístupom a zapájaním sa do všetkých aktivít, ale tiež pózovaním v ateliéri. Celé podujatie bolo veľmi podnetné a čas prešiel veľmi rýchlo. Pri rozlúčke nás prekvapilo aj vedenie detského domova, ktoré nezabudlo ani na darčeky pre nás.

            Dobrý pocit na oboch stranách, možnosť vypracovať a zrealizovať program Public relations, prispieť k dobrému menu a vytváraniu imidžu spoločnosti FaxCopy vytvorili atmosféru, ktorá rezonovala v každom z nás ešte aj  po skončení tohto podujatia. Ostáva ešte napísať PR článok  a žiaci sa môžu pustiť do osobného predaja. So svojimi pocitmi sa s vami podelí aj žiačka III. E triedy  Andrea Zemánková: „Ja som nadšená, že sa nám podarila akcia v detskom domove. Od začiatku som bola za to, aby sme pomáhali tým, ktorí to potrebujú. Na túto akciu som sa naozaj veľmi tešila. V deň D, keď sme sa pripravovali do detského domova, pani majsterka priniesla darčeky od spoločnosti FaxCopy. Sme vďační pani Ing. Andrei Kalíškovej, že s nami tak ochotne spolupracovala a myslela na darčeky pre detičky. Ale hlavne, že sme mohli toto podujatie zrealizovať v mene spoločnosti FaxCopy.  Z mojej strany veľká vďaka patrí aj pani majsterke Bc. Vlaste Vilhanovej za jej pomoc a vedenie k úspešnému dotiahnutiu projektu. A za toto zážitkové učenie.“

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč        

 

 

Dnes je
20.04.2024
a meniny má Marcel
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.