Študijne oddelenie: 048/4341 222
Zem spieva aj s Kristiánom Boháčikom z III. B

Zem spieva aj s Kristiánom Boháčikom z III. B

Určite všetci priaznivci folklóru, ale aj tí ostatní, zaregistrovali, že koncom minulého roka začala Slovenská televízia  vysielať už druhý ročník televíznej šou „Zem spieva“. Prezentujú sa v nej a súťažia   rôzne folklórne súbory, hudobné a spevácke  skupiny, ale aj jednotlivci zo západného, stredného a východného Slovenska, ale aj Slováci žijúci v cudzine.

Prebojovať sa a prejsť castingami v tejto prestížnej folklórnej súťaži určite nebolo  jednoduché. Jedným zo súťažiacich, ktorí túto šancu dostali, bola aj ľudová hudba DFS Prvosienka z Banskej Bystrice, ktorej členom je aj náš žiak Kristián Boháčik z III. E. Kristián hrá na basu a v televízii mal aj úlohu hovorcu. „Prvosienka“ nakoniec postúpila aj do semifinálového kola a v niekoľko tisícovom publiku mala naozaj veľa priaznivcov a fanúšikov. Pocit, ktorí títo mladí ľudia zažívali pri neutíchajúcom potlesku a „standing ovation“, musel byť veľkolepý. A práve na to sme sa Kristiána opýtali. Tak aký je to pocit vystupovať pred tak veľkým publikom?

„V minulosti sme vystupovali už na niekoľkých festivaloch, kde bolo tiež veľa ľudí, ale v televízii a pred kamerami  to bol úplne iný zážitok.  Energia, ktorá prichádzala z publika, bola obrovská a neopísateľná, tiež slová chvály z úst porotcov.  Už keď sme sa prihlásili, som vedel, že to bude nová skúsenosť. Verili sme, že postúpime,  už len kvôli našej vedúcej FS, ktorá odchádza do ČR, a teda už nebude s nami pracovať. Týmto spôsobom sme sa chceli s ňou aj rozlúčiť. Samozrejme sme chceli aj trochu zviditeľniť folklór Podpoľania.  Keď sme sa dozvedeli, že postupujeme, veľmi sme sa potešili. Pocit zodpovednosti, samozrejme, sprevádzala aj tréma. To, že sme postúpili aj do semifinále, bol pre nás bonus navyše. A navyše  sme získali aj poukaz na 1 000 € od COOP Jednota. Zažil som vystúpenie v TV, užil si televízne kamery a svetlá reflektorov. Tiež som sa stretol s mnohými mediálne známymi ľuďmi a to je  neopísateľný zážitok. A ak ste nám posielali svoje hlasy, srdečne vám ďakujem.“

Z úspechov nášho žiaka sa úprimne tešíme a veríme, že v súvislosti s jeho záľubou  budeme o ňom počuť ešte aj v budúcnosti.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Kristián Boháčik, Bc. Vlasta Vilhanová

 

Dnes je
26.04.2024
a meniny má Jaroslava
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.