Študijne oddelenie: 048/4341 222
Prezentácia elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity na našej škole

Prezentácia elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity na našej škole

Štvrtáci sa pomaly, ale isto,  pripravujú na maturitné skúšky. Väčšina z nich má už jasné predstavy o svojom budúcom smerovaní, či už v štúdiu na vysokej škole, alebo  v práci, a podobné rozhodovanie čoskoro  čaká aj žiakov tretieho ročníka. Toto sa im 7. marca 2018 snažili uľahčiť   zástupcovia elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity. Tentokrát to však neboli študenti, ale samotní zamestnanci. Preto sa v tento deň všetci tretiaci zhromaždili v školskej jedálni a hneď po tom, ako ich privítal riaditeľ školy Ing. Štefan Balogh, si mohli vypočuť prezentácie v podaní Ing. Petra Sýkoru, PhD., Ing. Andreja Hocka, PhD. a doktorandov Ing. Tomáša Bielika a Ing. Michaely Schneiderovej z katedry multimédií a informačno-komunikačných technológií.

Predstavili im robotické ramená, autotroniku, oboznámili ich s biomedicínskym inžinierstvom, ktoré sa zaoberá zisťovaním toho, ako fungujú svaly na ruke a pokusom previesť to na robot, s elektrotechnikou, s multimediálnymi technológiami a tiež s telekomunikačnými technológiami, s digitálnymi technológiami  a spracovaním 3D obrazu.

Oboznámili ich aj s podmienkami prijatia na štúdium a so všetkými možnosťami, ktoré škola ponúka. Nastal čas kladenia otázok a tretiakov zaujímalo najmä to, ako je to s ubytovaním, s možnosťami uplatnenia sa po ukončení štúdia a s možnosťami získať štipendium.

„Najviac ma zaujali praktické ukážky študentských pác. Prekvapilo ma, že sa  aj Žilinská univerzita venuje 3D animáciám a digitálnej tvorbe a po ukončení štúdia sa absolventi môžu  zamestnať v  mnohých  známych firmách. Ja som sa už pre  svoje budúce štúdium rozhodla, ale pre spolužiakov, ktorí ešte rozhodnutí nie sú,  môže byť táto škola dobrou inšpiráciou,“ povedala Martina Juhaniaková, grafička digitálnych médií z III. A.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: žiaci III. A

 

Dnes je
26.04.2024
a meniny má Jaroslava
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.