Študijne oddelenie: 048/4341 222
SME ČLENOM DIGITÁLNEJ KOALÍCIE- Národnej koalície pre digitálne zručnosti a povolania

SME ČLENOM DIGITÁLNEJ KOALÍCIE- Národnej koalície pre digitálne zručnosti a povolania

Dňa 19.6.2018 sa v Aule Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave konalo rokovanie DIGITÁLNEJ KOALÍCIE za účasti predsedu vlády SR a zároveň predsedu Predstavenstva Digitálnej koalície Petra Pellegriniho, ktorého pozíciu vo vedení predstavenstva Digitálnej koalície prevzal podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši. Rokovanie viedol predseda výkonného výboru Digitálnej koalície a prvý viceprezident IT Asociácie Slovenska Mário Lelovský.

V úvode rokovania s hodnotením plnenia svojich záväzkov a s novými myšlienkami v oblasti prípravy na digitálnu transformáciu vystúpili aj štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislav Ondruš, štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Mario Schrenkel, zástupcovia súkromného sektora, predstavitelia akademickej obce a ďalší významní predstavitelia členskej základne Digitálnej koalície. Hostiteľom zasadnutia bol rektor STU Robert Redhammer.

Na zasadnutí vystúpila s krátkym príhovorom aj Martina Slabejová, generálna riaditeľka sekcie riadenia informatizácie na Úrade podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu ako nová digitálna líderka SR a deklarovala svoj záujem o úzku spoluprácu s Digitálnou koalíciou.

Dňom 19.6.2018 sa členská základňa Digitálnej koalície rozšírila o 15 nových členov a celkový počet členov dosiahol 52. Do radov koalície sa rozhodli pristúpiť ďalšie subjekty z privátneho, verejného, neziskového a akademického sektora. Medzi nimi aj naša škola. Riaditeľ školy Ing. Štefan Balogh pristúpil k memorandu členov a deklaroval záväzky za školu. Najvýznamnejším záväzkom školy je príprava nového študijného odboru s rozšíreným počtom hodín praktického vyučovania v skupine študijných odborov 25 IKT. SOŠ IT BB v spolupráci s ďalšími vybranými strednými odbornými školami v rámci Slovenska a v spolupráci so zamestnávateľmi, vypracuje návrh ŠVP pre nový študijný program s rozšíreným počtom hodín praktického vyučovania pre skupinu odborov 25, splňujúci požiadavky Industry 4.0. Absolvent študijného odboru 25XX K  bude kvalifikovaný pracovník schopný samostatne pracovať s modernými informačnými technológiami. Bude si môcť vybrať svoje zameranie z troch oblastí. Prvá oblasť bude zameraná na “Siete budúcich generácií”. Druhá oblasť bude zameraná na “Inteligentné technológie, IoT a Smart City”. Tretia oblasť bude zameraná na “Programovanie  a programovanie mobilných aplikácií ”.

Viac sa môžete dočítať na http://digitalnakoalicia.sk/

 

Dnes je
29.03.2024
a meniny má Miroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.