Študijne oddelenie: 048/4341 222
Spoločnosť Maurice Ward  & Co, s. r. o. rozšírila naše obzory

Spoločnosť Maurice Ward & Co, s. r. o. rozšírila naše obzory

            Ďalšia naša zastávka pri spoznávaní distribučných ciest bola opäť v logistickej  spoločnosti vo Zvolene.  Len nedávno tu otvorila svoju pobočku spoločnosť Maurice Ward  & Co, s. r. o. Zástupca tejto spoločnosti, Pavel Beňo, veľmi pútavým spôsobom priblížil žiakom systém globálnej prepravy a logistiky a nezabudol ani na niekoľko zaujímavostí. Žiaci sa tak mohli dozvedieť, že spoločnosť Maurice Ward Group poskytuje služby globálnej nákladnej prepravy, skladovania, logistiky a preclenia už od roku 1968. Svojim zákazníkom sú  k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Pre svojich zákazníkov sú zárukou kvality a majú  dostatok znalostí a skúseností na to, aby tovar prepravili bezpečne. Kvalita služieb poskytovaných spoločnosťou  Maurice Ward Group zodpovedá normám ISO 9001:2008 a TS 16949:2009. Pokrytie európskeho trhu im umožňuje  obchodovať s jediným dodávateľom prepravných služieb v rámci celého kontinentu Európy. Tieto a aj mnoho ďalších   informácií o spoločnosti žiakov zaujali, o čom svedčilo množstvo ich otázok.

            Zhodnotenie tejto exkurzie dvomi z nich si môžete prečítať v nasledujúcej časti: „Najprv som si myslela, že exkurzia do tejto logistickej firmy bude nuda. No už pri vstupe do moderných priestorov spoločnosti Maurice Ward som si uvedomila, že som sa mýlila. Privítal nás Pavel Beňo, sales manager, ktorý nás zaviedol do miestnosti, kde nám porozprával o firme, v ktorej pracuje. Dozvedela som sa, že firma sa zaoberá hlavne lodnou a leteckou dopravou. Lodná doprava tvorí až 90%. V obrovských lodiach prevážajú náklad, ktorý môže dosiahnuť hmotnosť až 159 000 ton a niekedy aj viac. Pre mňa je to naozaj nepredstaviteľné množstvo. Na takýchto prepravných lodiach musia byť aj ľudia, ktorí sú v kontrolnej veži priamo na lodi. Lode často zastihne aj búrka a neraz sa stalo, že loď aj s nákladom prevrátilo. Položila som otázku, v ktorej som sa pýtala na to, ako sa prevážajú zvieratá. Áno, zaujalo ma to kvôli filmu Madagaskar. Ako som sa dozvedela, zvieratá, hoci iba zriedkavo, sa prepravujú na lodiach v špeciálnych kontajneroch prispôsobených pre bezpečnú prepravu týchto živých tvorov. Na záver nám pán Pavel Beňo o sebe prezradil, že aj on navštevoval našu školu. Táto informácia ma milo prekvapila a začala som sa naňho pozerať z úplne iného uhla pohľadu. Veď možno aj ja budem v budúcnosti pracovať v takej prosperujúcej firme ako on“.

            Toto sú slová Márie Šipulovej a svoj názor prezradila aj Simona Mesarkinová: „Spoločnosť rozšírila moje obzory v oblasti nadnárodnej prepravy a logistiky. Celá prezentácia bola zaujímavá nielen kvôli jej obsahu, ale aj kvôli prostrediu, v ktorom sme sa nachádzali. Dozvedela som sa napríklad, ako sa ku mne dopravia moje objednávky z AliExpresu, ale aj mnoho iných zaujímavostí z oblasti distribúcie.  Vďaka tejto exkurzii mám jasnejšiu predstavu aj o tom, čomu by som sa chcela v budúcnosti  venovať a kde by som chcela pracovať.“

 

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mária Šipulová, Simona Mesarkinová, II. E

Dnes je
26.04.2024
a meniny má Jaroslava
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.