Študijne oddelenie: 048/4341 222
Nástroje marketingovej komunikácie a prieskum trhu budeme realizovať s prestížnou marketingovou  spoločnosťou CBRE, s. r. o.

Nástroje marketingovej komunikácie a prieskum trhu budeme realizovať s prestížnou marketingovou spoločnosťou CBRE, s. r. o.

Využitie  nástrojov marketingovej komunikácie pracovníkov marketingu v treťom ročníku tvorí podstatnú časť učiva odborného výcviku. A práve toto učivo poskytuje široký priestor pre využitie kreativity každého žiaka. Veď vytvoriť reklamu, program podpory predaja, manažovať podujatie na vytváranie dobrých vzťahov s verejnosťou (PR) a v neposlednom rade zrealizovať osobný predaj, je učivo priam predurčené pre aplikáciu a zdokonalenie si zručností každého žiaka.  Preto najvhodnejšou formou vyučovania  je projektové vyučovanie, ktoré patrí medzi inovatívne metódy a formy vyučovania.

Už niekoľko rokov nástroje marketingovej komunikácie realizujeme v reálnych podmienkach rôznych spoločností a nebude tomu inak ani v tomto školskom roku. Na spolupráci sme sa dohodli so spoločnosťou CBRE, Group Inc., ktorá  na Slovensku sídli v SC Europa v Banskej Bystrici. Možno stačí, ak o tejto spoločnosti uvedieme len fakt, že je to svetovo najväčšia komerčná spoločnosť a že je od roku 2008 zaradená do rebríčka Fortune 500, už sedemnásť rokov po sebe je spoločnosťou Lipsey Company zvolená za najlepšiu značku v odvetví, päť rokov v rade je menovaná za jednu z „najobdivovanejších spoločností“ rebríčka Fortune na realitnom trhu a na Newyorskej burze  obchoduje pod symbolom „CBRE“. Táto spoločnosť zabezpečuje marketingové výskumy a ponúka komplexné služby v oblasti marketingového výskumu, vytvára marketingové stratégie, analyzuje spotrebiteľské správanie a poskytuje služby reklamným agentúram, médiám a marketingovým oddeleniam firiem.

Po úvodných rokovaniach nás zamestnanci spoločnosti  Senior Marketing Manager Michal Bariak a Marketing Coordinator Jana Seleštianska navštívili. Žiaci III. E si na tomto spoločnom brífingu mohli dohodnúť podmienky realizácie marketingovej komunikácie, ktorá bude v tomto školskom roku zameraná na predaj „darčekovej Europa karty“. Na toto podujatie sa pripravili aj prezentáciou o spoločnosti, ktorou našich hostí príjemne prekvapili. A ani oni neprišli medzi žiakov nepripravení, a tak si každý z nich odniesol darčekový predmet vo forme tašky, zrkadielka alebo šatky.   Svoje skúsenosti so spoločnosťou CBRE odovzdala žiakom aj Nikola Šimová zo IV. E, ktorá už druhý školský rok v tejto spoločnosti absolvuje odbornú prax, na čo je náležite hrdá. Toto pôsobivé stretnutie plné nových poznatkov a skúseností zhodnotila  aj Mária Šipulová z III. E nasledujúcimi slovami: Keď nám pani majsterka Vlasta Vilhanová  povedala o spolupráci s firmou CBRE, myslela som si, že je to nudná a nezaujímavá firma. No opak sa stal pravdou. Po brífingu s predstaviteľmi samotnej CBRE som pochopila, že je to naozaj zaujímavá spoločnosť. A práve im patrí aj obľúbené nákupné centrum Europa SC,  z čoho som stále prekvapená. Od tohto školského roku mám aj ja možnosť praxovať v tejto prestížnej firme, ktorá pôsobí aj celosvetovo. Spočiatku som mala strach z toho, že práve ja budem praxovať v takejto prosperujúcej firme. Avšak slová Nikoly Šimovej mi dodali odvahu. Ona tam praxuje už druhý rok a prácu si pochvaľuje. Všetci jej kolegovia ju hneď prijali medzi seba. Jej práca je síce náročná, no Nika ju zvláda s prehľadom. Už sa teším na moju odbornú prax strávenú v spoločnosti CBRE, na  nové skúsenosti a na projekt, ktorý bude spoločný s mojimi spolužiakmi.“

Naša spolupráca však nekončí len  pri týchto projektoch. Dohodli sme sa aj na realizácii prieskumu trhu, ktorý budú vykonávať žiaci II. E. Preto v tento deň mali aj oni možnosť stretnúť sa  s týmito milými ľuďmi. A aby sme nezabudli ani na štvrtákov, zapojili sme ich do projektu formou vypracovania analýzy SWOT. Na túto neľahkú úlohu sa podujal Tomáš Krjak.

Veríme, že podmienky, ktoré škola svojim žiakom vytvára, im pomôžu k lepšiemu pochopeniu učiva, ale hlavne  k získaniu praktických skúseností a k dokonalej príprave na svoje budúce povolanie.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová                                                                                 Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

 

Dnes je
08.05.2024
a meniny má Ingrida
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.