Študijne oddelenie: 048/4341 222
Návšteva štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici

Návšteva štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici

V utorok 2. 10. 2018 sme navštívili štátnu vedeckú knižnicu v Banskej Bystrici. Na začiatku výkladu nám pracovník knižnice ukázal, ako sa nahrávajú dokumenty do počítača alebo ako sa viažu časopisy či iné periodiká. Neskôr sme sa presunuli do časti knižnice, ktorá sa venuje hudbe. Dozvedeli sme sa napríklad aj to, že knižnica vlastní až 40 000 kníh venujúcich sa hudbe. Ďalej sme sa presunuli na najvyššie poschodie, kde sme si mohli pozrieť, aké  druhy kníh sa tam nachádzajú. Tiež sme sa dozvedeli, že knižnica vlastní až 1,7 milióna textových dokumentov. Je ich tak veľa, že v knižnici nestačil sklad, a tak sú dovážané zo Zvolenskej cesty. Na záver bola pripravená prezentácia o angličtine a čínštine. V prezentácii sme sa dozvedeli zaujímavosti z jazyka, ale aj o kultúre národa.

Lukáš Vincze, I. B

Dňa 2. 10. 2018 sme sa zúčastnili exkurzie v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Na začiatku nám boli povedané informácie z histórie knižnice. Prešli sme niekoľko zaujímavých miestností so špecifickými zameraniami. V šanghajskej miestnosti sme sa napríklad dozvedeli informácie o Ladislavovi Hudecovi, ktorý sa preslávil ako architekt v Šanghaji. Taktiež sme videli prístroj na premietanie starých filmových pások. Mňa osobne najviac zaujala univerzálna učebňa, v ktorej sme si prezerali rôzne druhy literatúry.
So spolužiakmi som našiel zopár článkov, čo nás zaujali. Po prehliadke univerzálnej učebne sme sa presunuli do spoločenskej sály, kde nám boli odprezentované 2 prezentácie o angličtine a o Číne. Prostredie knižnice bolo veľmi príjemné a prístup zamestnancov taktiež.

Jakub Úradník, I. B

 

Dnes je
08.05.2024
a meniny má Ingrida
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.