Študijne oddelenie: 048/4341 222
Halloween

Halloween

V jesennom období si už roky Slováci pripomínajú svojich zosnulých a všetkých svätých na „dušičky“.  Pália im sviečky na cintorínoch, modlia sa za ich duše. Sviečky predstavujú svetlo, nádej, že nájdu duše pokoj v nebi.

V amerických kultúrach sa jeseň spája so sviatkom Halloween.  Hoci Halloween sa považuje hlavne za americký sviatok, každý rok si ho osvojuje čoraz viac krajín. Mnohí z tých, ktorí ho preberajú, však ani netušia o pohanskom pôvode jeho symbolov, dekorácií a zvykov, z ktorých väčšina má niečo spoločné s nadprirodzenými bytosťami a okultnými silami.

Každopádne, aj na našej škole sme sa v rámci osláv a zábavy už po piaty rok rozhodli zorganizovať netradičné vyučovanie v duchu Halloweenu, a to 26. októbra 2018. Učilo sa ako vždy, ale v triede sedeli strigy, monštrá, víly, kostričky... Po tretej vyučovacej hodine sa tieto masky pod vedením Ing. Karolíny Hukelovej vydali na pochod areálom školy vystrašiť svojich spolužiakov. Cestou sa zastavili aj u Mgr. Zuzany Vetrákovej, ktorá zorganizovala súťaž v lovení jabĺčok z vedra „Apple Bobbing“. Vyhral Jozef Acs zo IV. D s časom 11 sekúnd.

Na záver nasledovalo vyhodnotenie najlepšej masky odbornou komisiou. Rozhodovanie bolo naozaj ťažké a umiestnenie bolo nasledovné: 1. miesto: „Vrah zubár“, 2. miesto: „Kráľ zimy“, 3 miesto: „Jockej a Harley“. Okrem nich získali špeciálne ocenenia: žiaci II. A, ktorí sa spoločne ako správny kolektív obliekli za „sektu duchov“, ďalej cenzurované „nahé dievčatá“, žiak prezlečený za pána učiteľ Slottu, stavbári, či „japonky“...

Autor: Ing. Karolína Hukelová

Autor fotografií: Martin Gombala, III. E

 

Dnes je
04.05.2024
a meniny má Florián
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.