Študijne oddelenie: 048/4341 222
Naša škola svoje brány počas Dňa otvorených dverí ani na chvíľu nezatvorila...

Naša škola svoje brány počas Dňa otvorených dverí ani na chvíľu nezatvorila...

Prvý decembrový utorok už tradične na našej škole patrí tým, ktorí sa rozhodujú o tom, kam sa budú v budúcnosti uberať. Patrí deviatakom základných škôl, ich rodičom, učiteľom a výchovným poradcom, ktorí  sa im s touto neľahkou  úlohou snažia pomôcť. A tak okrem prezentácií škôl na Burzách informácií navštevujú aj školy samotné, kde sa zoznámia aj s ich priestormi a vybavením. Veľkou príležitosťou pre tieto návštevy sú Dni otvorených dverí, ktoré školy každoročne pripravujú.

Ani naša škola nie je výnimkou, a preto 4. decembra 2018, už od skorých ranných hodín, zamestnanci a žiaci našej školy očakávali pri vrátnici prvých návštevníkov. Aj keď počasie vonku nebolo najlepšie, o návštevníkov nebola núdza a počas tohto dňa sa brány našej školy ani na chvíľu nezatvorili. Sotva začalo vyučovanie, priviedli nám naši žiaci, ktorí hostí sprevádzali, prvú výpravu. A nebola odinakiaľ ako z Bratislavy.

Prvým zastavením hostí bola zborovňa učiteľov, kde im kolegovia Ing. Karolína Hukelová a Ing. Vladimír Cipov prezentovali všetky študijné odbory, projekty a každoročné aktivity našej školy. Potom sa už odobrali do jednotlivých učební teoretického a praktického vyučovania, kde sa o spôsoboch vyučovania dozvedeli priamo od vyučujúcich jednotlivých predmetov, ale tiež od žiakov, ktorých mali možnosť vidieť priamo „v akcii“.

A veru nevydýchli si ani na chvíľu. Návštevníci Dňa otvorených dverí postupne prichádzali celý deň  a po jeho skončení sme mohli konštatovať, že ich bolo takmer 700. Tento záujem nás naozaj teší. Ak keď mnohí z návštevníkov DOD museli vstávať zavčasu a už ráno mali za sebou stovky kilometrov, neľutovali. Veď okrem informácií,  po ktoré k nám prišli, na nich čakalo aj ďalšie prekvapenie. Nebol ním nikto iný ako Mikuláš v sprievode svojich pomocníkov, anjela a čerta. Preto si mnohí z nich okrem bulletinov a nových poznatkov o našej škole odniesli aj sladkú odmenu a poniektorí skončili aj v čertovom vreci. Všetko si však museli zaslúžiť a tak aj z úst niektorých návštevníkov  zazneli básničky a pesničky.  Toto podujatie ich  potešilo a zároveň im spestrilo prehliadku školy.

Aj tento rok nadchlo nielen tých, ktorí  našu školu navštívili po prvýkrát, moderné materiálne a technologické vybavenie, moderná IT technika, ale tiež profesionalita vyučujúcich. A nakoľko pripravujeme aj niekoľko noviniek,  medzi ktoré patrí aj štúdium v novo koncipovanom študijnom odbore Inteligentné a digitálne systémy, ktorý bude do vyučovania zaradený ako experiment v systéme duálneho vyučovania, nielen žiaci, ale aj ich  rodičia neváhali merať cestu k nám nielen z Banskej Bystrice a okolia, ale aj z Levíc, Dolného Kubína, z Revúcej, Prievidze,  Brezna, Zázrivej, Detvy, Lučenca, Rimavskej Soboty, Martina,   Ružomberka, Dolného Kubína či Hrachova.  Okrem týchto skutočností sa tu mali možnosť dozvedieť aj o možnosti štúdia v duálnom vzdelávaní aj v odbore klientsky manažér pošty, a to priamo z úst zástupkyne Slovenskej pošty, a. s. Mgr. Angely Lazorovej. Sme presvedčení, že všetky tieto skutočnosti uľahčia ich rozhodovanie o výbere strednej školy.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč a žiaci

 

Dnes je
18.04.2024
a meniny má Valér
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.