Študijne oddelenie: 048/4341 222
SÚŤAŽ V SPRACOVANÍ TEXTU NA POČÍTAČI

SÚŤAŽ V SPRACOVANÍ TEXTU NA POČÍTAČI

Dňa  28. 11. 2018 sa na našej SOŠ  IT uskutočnilo školské kolo súťaže v spracovaní informácií na počítači. Do súťaže sa zapojili žiaci druhého a tretieho ročníka odborov klientsky manažér pošty a pracovník marketingu mobilného operátora. Títo žiaci sa na predmetoch administratíva a korešpondencia a technika administratívy pod vedením Ing. A. Samášovej a Mgr. R. Hadžegu  zdokonaľujú v technike písania, aby dosiahli čo najvyššiu rýchlosť a presnosť. Dokázalo sa, že ten, kto pracuje na vyučovaní systematicky a poctivo, píše si domáce úlohy, dosahuje pri odpise textu lepšie výsledky.

Žiaci I. E, II. E a III. E triedy sa postavili pred náročnú úlohu, napísať všetkými desiatimi prstami čo najrýchlejšie a s čo najmenším počtom chýb pripravený text. Súťažiaci odpisovali text v časovom intervale. Súťaže sa zúčastnilo celkom 57 žiakov. Veľmi dobrými výsledkami sa môžu pochváliť žiaci z I. E Laura Petrásková, Nikola Rausová, Teodor Parobek, Tomáš Vanovčan, Jozef Ambroz, Juraj Kubiš, z II. E Natália Oliveirová, Miroslava Medveďová, Soňa Vieriková, Mária Strelníková, Sabína Grznárová, Šimon Kyseľ, Martin Necpal, Martin Lehocký a z III. E triedy Alexandra Horváthová, Dominika Dišková.

Najlepšie výsledky dosiahli žiaci:

  1. miesto: Martin Necpal
  2. miesto: Dominika Dišková
  3. miesto: Natália Oliveirová, Sabína Grznárová

Ako hodnotia súťaž žiaci?

Miroslava Medveďová:

„Na túto súťaž sme sa usilovne pripravovali od začiatku tohto roka. Zdokonaľovali sme sa každú jednu hodinu. Síce to bolo náročné, ale zvládli sme to úspešne s pomocou našich učiteľov.“

Žiaci prvého ročníka si mohli vyskúšať odpis jednoduchších textov na presnosť a rýchlosť zatiaľ len v triednom kole, pretože počas prvého polroka prebrali len časť písmen z alfanumerickej klávesnice. Súťaže sa určite zúčastnia na budúci školský rok.

Súťažiacim žiakom I., II. aj III. E prajeme veľa úspechov pri zvyšovaní presnosti aj rýchlosti všetkými desiatimi prstami. J

Autori článku: Ing. Samášová a Mgr. Hadžega

 

Dnes je
29.03.2024
a meniny má Miroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.