Študijne oddelenie: 048/4341 222
Kam na vysokú školu 2019

Kam na vysokú školu 2019

Dňa 5. 2. 2019 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka SOŠ IT zúčastnili výstavy s názvom „Kam na vysokú 2019 ".  Výstava „Kam na vysokú 2019 – RoadShow“ je modernou prezentačnou výstavou pomaturitného a celoživotného vzdelávania pre žiakov stredných škôl a ich rodičov, ktorí majú možnosť zistiť informácie potrebné pri správnom výbere vysokej školy na jednom mieste. Vysoké školy sa prezentujú viacerými interaktívnymi prostriedkami a informujú študentov o možnostiach štúdia na ich školách a uplatnenia sa v praxi. Medzi vystavovateľov patria slovenské a zahraničné vysoké školy a vzdelávacie inštitúcie. 

​            Výstava putuje po 6 krajských mestách Slovenska v týždňových intervaloch. Začínalo sa v Trnave, potom nasledovala Nitra a Žilina. Ďalší týždeň podujatie pokračovalo u nás v Banskej Bystrici, neskôr v Prešove a ukončí sa v Košiciach.

Počas  výstavy, ktorú absolvovali aj naši žiaci, sa mohli oboznámiť s možnosťami štúdia nielen pri stánkoch. Pripravené  boli špecializované workshopy o tom, ako si správne vybrať  vysokú školu, ukážky študijných odborov, moderný formát okrúhlych stolov (TableTalk) a ďalšie zaujímavé aktivity.

Naši žiaci podujatie hodnotili pozitívne a vyjadrili sa nasledovne: „Na výstave sme sa stretli s rôznymi študijnými odbormi ako napríklad manažment, ekonómia, technické zamerania, ale i prírodovedné odbory. Väčšinu mladých študentov zaujali výmenné pobyty, ktoré vysoké školy ponúkajú." (Patrícia Brázová, žiačka III.E triedy, odbor pracovník marketingu mobilného operátora)

„Zástupcovia prezentovaných vysokých škôl pôsobili príjemne a boli aktívni. Výstava bola zaujímavá a informovala nás o rôznych možnostiach štúdia." (Simona Grochalová, žiačka III.E triedy, odbor pracovník marketingu mobilného operátora)

„Bola to príjemná skúsenosť, ktorá nám pomôže s výberom vysokej školy". (Viktória Blahová, žiačka III.E triedy, odbor pracovník marketingu mobilného operátora).

Ďakujeme všetkým za účasť...

 Autor: Ing. Monika Maruškinová

Dnes je
19.04.2024
a meniny má Jela
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.