Študijne oddelenie: 048/4341 222
Ekonomická olympiáda

Ekonomická olympiáda

Naša SOŠ IT sa v období od 10. – 14. 12. 2018 prvýkrát zúčastnila Ekonomickej olympiády. Súťaže sa zúčastnili žiaci III. E a IV. E triedy, odborov pracovník marketingu a klientsky manažér pošty.

Ekonomická olympiáda je celoslovenská súťaž v znalostiach z ekonómie, ktorá je určená pre žiakov stredných škôl. Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z  Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS), Českej národnej banky a Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV).

Olympiáda bola realizovaná on-line testom, ktorý pod dozorom vyučujúcich realizovali žiaci v škole. Pod vedením Ing. Karolíny Hukelovej a Ing. Moniky Maruškinovej sa tak aj naši žiaci pustili do naozaj ťažkých úloh. Otázky sa orientovali na bankovníctvo, financie, poisťovníctvo, ponuka, dopyt, národné hospodárstvo, a taktiež nechýbali otázky o aktuálnych ekonomických problémoch vo svete. Všetci súťažiaci zhodnotili, že to bol ťažký test. Po jeho absolvovaní si každý ťažko povzdychol a utrel si pot z čela. Celkovo vyplnilo test školského kola viac ako 5300 študentov.

S radosťou aj s hrdosťou oznamujeme, že spomedzi množstva účastníkov postúpila aj naša žiačka Simona Mesarkinová z III. E triedy, ktorej gratulujeme a držíme palce v ďalších kolách.

Autor: Ing. Karolína Hukelová

 

 

Dnes je
18.04.2024
a meniny má Valér
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.