Študijne oddelenie: 048/4341 222
Podieľali sme sa na vytváraní dobrého mena spoločnosti

Podieľali sme sa na vytváraní dobrého mena spoločnosti

Nástroje marketingovej komunikácie si aj v tomto školskom roku máme možnosť vyskúšať v reálnych podmienkach, tentokrát so spoločnosťou, ktorá spravuje Nákupné centrum Europa v Banskej Bystrici  a jej názov je CBRE. Súčasťou tejto marketingovej komunikácie  je aj budovanie dobrého mena spoločnosti, teda Public relations alebo PR podujatie. Všetci sme sa zhodli, že v rámci tohto podujatia navštívime Detský domov Srdiečko v Banskej Bystrici. Potešilo nás, že spoločnosť CBRE súhlasila s našim nápadom a podporila nás v našom rozhodnutí.

Pred samotnou akciou sme si pre deti pripravili program a vyrobili propagačný leták. Súčasťou programu mali byť okrem pekného príhovoru a spoločne zaspievanej piesne aj rôzne kolektívne hry. Zástupcovia spoločnosti CBRE Janka a Michal pripravili pre detičky sponzorské darčeky. Okrem darčekovej poukážky Europa v hodnote 50 € ich potešili aj množstvom hodnotných kníh, plyšových medvedíkov, farbičiek, USB kľúčov, kľúčeniek a ďalších predmetov od NC Europa. My sme k tomu pridali sladkosti a mohli sme sa za nimi vybrať.

Návšteva Detského domova Srdiečko na Wolkerovej ulici v Banskej Bystrici sa uskutočnila dňa 5. februára 2019. Hneď po príchode na miesto určenia nás však prekvapila správa, ktorú sme sa dozvedeli od pani riaditeľky, a to, že  väčšina detičiek je chorá a práve zaspali. Ostatné deti  boli ešte  v škole. Nás to však neodradilo a rozhodli sme sa na ne počkať. Pani riaditeľka nás usadila v spoločenskej miestnosti okolo pripraveného stola a nasledujúce chvíle sme strávili v rozhovore o jej zverencoch. Hoci nás zaujímali osudy týchto detičiek,   dlho sme nečakali. Po chvíli nás prekvapili dve deti, ktoré sa práve vrátili zo školy a objavili sa vo dverách.  O niekoľko  minút pribudli ďalšie, ktoré sa práve zobudili. Aj keď naše edukačné pexeso v angličtine a hry „Uhádni povolanie alebo športovca“, ale tiež „Horúce kreslo“ nebolo veľmi s kým hrať, nakoniec prišlo aspoň na sľúbený spev, ktorý sa detičkám veľmi páčil. Takmer tak, ako darčeky, ktoré sme pre nich priniesli, či už vo svojom mene, alebo v mene spoločnosti CBRE. Bola to naozaj dojímavá chvíľa nielen pre nás, šesť dievčat, ale aj pre nášho spolužiaka Viktora Kováčika, ktorý sa k tejto časti projektu vyjadril nasledovne: „Aj ja som mal dobrý pocit z toho, že program, ktorý sme si pre deti pripravili, vyčaroval úsmev na ich tvári. Ešte viac som si uvedomil, že  nie je jednoduché žiť v cudzom prostredí a vôbec, bez svojich blízkych. Vychovávatelia a aj pani riaditeľka boli veľmi príjemní a pohostinní a bolo vidieť, že k deťom majú vytvorený veľmi dobrý vzťah. S pani riaditeľkou sme sa rozprávali o rôznych životných skúsenostiach, dokonca sme mali  priestor aj  na naše otázky. Neskôr prišli deti zo školy a aj sami nám mohli porozprávať o svojom živote . Do detského domova sme išli so zámerom vyčarovať deťom úsmev na tvári a náš zámer sa stal realitou. Z  celého tohto podujatia mám veľmi dobrý pocit a som rád, že som súčasťou skupiny, ktorá túto možnosť dostala. Veď čo môže byť lepšie ako učiť sa cez vlastné zážitky .“

Najkrajší pocit pre nás všetkých, ktorý sme mali možnosť zažiť,  bolo vidieť úsmevy na tváričkách detí,  keď si pozerali a rozdeľovali hračky. Nakoniec sme sa ešte  všetci spoločne odfotili  a z  Detského domova sme sa vrátili s príjemným pocitom, že sme aspoň trochu mohli prispieť k zlepšeniu a spríjemneniu ich dnešného popoludnia. Dúfame, že sa im toto podujatie páčilo rovnako ako nám a niekedy v budúcnosti sa ešte budeme mať možnosť stretnúť.

Autorky:   Simona Mesarkinová a Mária Šipulová z  III. E

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

 

Dnes je
19.04.2024
a meniny má Jela
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.