Študijne oddelenie: 048/4341 222
Prezentácia o prestížnom štúdiu na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave

Prezentácia o prestížnom štúdiu na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave

Paneurópska vysoká škola (PEVŠ), založená v roku 2004 ako súkromná vysoká škola, je moderná pedagogická a vedecko-výskumná inštitúcia, ktorá rozvíja kreativitu, podporuje moderné riešenia a pripravuje študentov, aby sa stali kompetentnými odborníkmi vo svojich odboroch a dokázali sa zapojiť do praxe bezprostredne po ukončení štúdia.“ Túto charakteristiku si môžeme prečítať na jej webovej stránke.  Žiaci IV. A a IV. E triedy našej školy sa však mali možnosť dozvedieť o štúdiu na tejto vysokej škole aj účasťou  na prezentácii, ktorú pre nich  škola zabezpečila.  Informácie o možnostiach, ktoré táto prestížna vysoká škola ponúka, im 13. februára 2019 sprostredkovala študentka psychológie a reprezentantka študentov  Henrieta Koklesová,  ktorá medzi nás zavítala.

Vo svojej prezentácii žiakom predstavila všetkých päť fakúlt, na ktoré sa môžu prihlásiť bez ohľadu na to, aký odbor študujú na strednej škole.   Športovému, európskemu, realitnému alebo medicínskemu právu sa môžu venovať na fakulte práva, ponoriť sa do hlbín ľudskej duše môžu pri štúdiu na fakulte psychológie alebo sa môžu venovať aplikovanej informatike štúdiom na fakulte informatiky. Ich však najviac zaujalo štúdium mediálnej komunikácie, dizajnu médií a marketingovej komunikácie na fakulte masmédií, či ekonomika a manažment podniku na fakulte ekonómie a podnikania.

Dozvedeli sa tiež o aktivitách školy, o možnostiach realizácie sa  už počas štúdia, či už v škole, alebo v spolupráci so známymi médiami. Zaujala ich aj informácia o možnosti štúdia v zahraničí v rámci projektu Erasmus+, aj o tom, že hoci je škola platená,  je možné získať sociálne alebo prospechové štipendium.  Dozvedeli sa aj to, že ak si podajú  E-prihlášku počas dňa otvorených dverí, nemusia platiť poplatok 20€.    Henrieta Koklesová im predstavila aj známe osobnosti, ktoré absolvovali PEVŠ ako sú Viktor Vincze, Evelyn alebo Lucia Barmošová a dozvedeli sa aj to, že známe osobnosti na škole aj prednášajú a za všetkých spomenula Patrika Hermana, Ivetu Radičovú či Luciu Žitňanskú.

K spestreniu prezentácie patrili aj otázky smerom do publika a Patrik Ďurej si za odpoveď na otázku „Koľko študentov študuje na PEVŠ v aktuálnom akademickom roku?“ odniesol tričko, pretože jeho odpoveď 2000 bola presná. Nakoniec všetci vyplnili anketové lístky, v ktorých odpovedali na otázky, podľa akých kritérií si vyberajú vysokú školu a aký odbor by chceli študovať, a zároveň získali okrem pera aj časopis LIKE pre uchádzačov o štúdium v budúcom školskom roku,  či leták, z ktorého sa dozvedeli aj program Dňa otvorených dverí.

Katka Žiaková zo IV. A    síce na vysokú školu v budúcom školskom roku ísť neplánuje, nakoľko ju láka práca v zahraničí, no v budúcnosti o nej určite uvažuje a túto príležitosť vnímala nasledovne: Môj dojem z prezentácie aj napriek tomu, že tento rok po maturite pokračovanie v štúdiu vynechám, bol skvelý.  Škola ma presvedčila, vyzerá byť naozaj kvalitná a je so zameraním, ktorému by som sa chcela aj v budúcnosti venovať,  a to sú masmédia.  Rozmýšľala som aj nad psychológiou a aj toto štúdium PEVŠ ponúka. Na školu sa môže dostať ktokoľvek s  maturitou, pretože tam poskytujú vzdelávanie od základov, takže nikto o nič nepríde a nebude znevýhodnený. Ako ďalšie lákadlo  tam mávajú zdravé stredy, kde sa študenti môžu   ponúknuť zo stolov plných  ovocia. Zadarmo poskytujú aj ranné cvičenie jogy pre dievčatá a pre chlapcov futbal. Skvelé je, že na škole vyučujú lektori, ktorí sú známi a úspešní, takže študentom vedia poskytnúť hlavne skúsenosti z praxe, čo je pre život veľmi dôležité. Potešila ma aj možnosť zúčastniť sa  projektu  Erasmus+, pretože zahraničie ma láka natoľko, že momentálne nejdem pokračovať  v štúdiu na VŠ.  V závere prezentácie nám rozdala malé dotazníky o škole a po ich vyplnení  sme sa zapojili do súťaže, ktorej žrebovanie sa uskutoční na ich Dni otvorených dverí.  Ale ako vo všetkom, aj v tejto škole je menší problém, a to platené štúdium, keďže je to súkromná škola, a to vo výške 2000€ na rok. Šikovní žiaci však môžu získať štipendium alebo si nájsť brigádu.  Som vďačná za túto prezentáciu, pretože som obohatená o vedomosti o novej  dobrej  vysokej škole, o ktorej som doteraz  nevedela.“

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

 

Dnes je
20.04.2024
a meniny má Marcel
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.