Študijne oddelenie: 048/4341 222
Analýza služieb mobilného operátora 4ka

Analýza služieb mobilného operátora 4ka

Posledný tematický celok na odbornom výcviku pred ukončením štúdia  na Strednej odbornej škole informačných technológií je zameraný na analýzu služieb všetkých štyroch mobilných operátorov. V rámci učiva, ktoré sa nazýva dobíjacie kredity,  paušálne a doplnkové služby mobilných operátorov na Slovenku, nás navštívil zástupca jednej z týchto spoločností  Peter Belko, senior bussines partner mobilného operátora 4ka.

Hneď v úvode workshopu sa nám predstavil a už od začiatku pôsobil veľmi milo a priateľsky, čo vytváralo dobrú pracovnú atmosféru.  Skôr, ako začal, ho zaujímalo, koľkí z nás využívame služby mobilného operátora 4ka. Všetkým, ktorí  už SIM kartu 4ky vlastnia, dostali od neho darček v podobe   poukážky v hodnote 4€  na dobitie svojho kreditu.

Na tomto workshope sme mali možnosť získať informácie o 4ke, ktoré sme potrebovali na dokončenie prezentácie o mobilných operátoroch. A k tomuto operátorovi máme blízko aj z iného dôvodu.  4ka je pre nás, tohtoročných štvrtákov,  symbolická už  od začiatku jej vzniku. Totiž 4ka vznikla, resp. prišla na náš  trh v októbri v roku 2015. Mesiac po tom, ako sme prišli  študovať strednú školu odbor pracovník marketingu mobilného operátora. Bolo príjemné zaspomínať si na prácu, ktorú sme robili ako prváčikovia na odbornom výcviku. Bola to prezentácia, ktorá poskytovala všetky informácie o vtedajších službách prvého Slovenského mobilného operátora. Teraz sme mali možnosť vidieť a  uvedomiť si, ako sme sa my,  ale aj 4ka za ten čas zmenili.

Najväčšou zaujímavosťou 4ky v súčasnosti je, že má najviac predajných miest v republike, pretože jej služby nám poskytnú na každej Slovenskej pošte. Práve pred štyrmi rokmi bola 4ka iba na Slovenskej pošte, kde sme mali možnosť ísť v rámci exkurzie. Dnes už 4ku a jej služby nájdeme na predajných miestach ako je Mobil online, Digitall alebo tu, v Europa Shopping Center v Banskej Bystrici, v predajni Marzo. Dozvedeli sme sa tiež, že 4ka má obrovské pokrytie po celom Slovensku, pretože využíva vlastnú sieť (2G/4G -75% populácie) a sieť mobilného operátora Orange (2G/3G – takmer so 100% pokrytím).

4ka je podľa mňa obrovskou výhodou pre všetkých študentov, hlavne preto že sú vo svojej ponuke zákazníkom focusovaný na dáta. Nemôžem preto nespomenúť ich základnú SIM kartu, ktorá stojí len 4 €. Práve s touto SIM kartou stojí minúta hovoru len 0,04 € za minútu, čo je oveľa menej ako u ostatných  operátorov. Výhodou pre študentov je najmä internetový balík GIGA, ktorý si každý môže kúpiť len za 2 € a má jeden celý giga bite dát.

Tieto, ale aj rôzne iné informácie sme sa dozvedeli od Petra Belka, ktorý nám poskytol  aj najnovšie reklamné letáky, aby sme mali presný prehľad o tom, aké kredity a paušály a za aké ceny mobilný operátor 4ka poskytuje.

Veľmi si cením túto možnosť a tiež  ochotu Petra Belka prísť medzi nás a obohatiť nás o nové poznatky a vedomosti, ktoré sú pre nás ako pre budúcich podnikateľov a manažérov obzvlášť prospešné.

Autorka: Nikola Šimová, IV. E        Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

 

Dnes je
27.04.2024
a meniny má Jaroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.