Študijne oddelenie: 048/4341 222
Navštívili sme spoločnosť  Orange Slovensko v Bratislave

Navštívili sme spoločnosť Orange Slovensko v Bratislave

Pri získavaní odborných vedomostí a zručností na odbornom výcviku sme navštívili aj objekt nášho štúdia a zdroj nových odborných skúseností spoločnosť Orange Slovensko v Bratislave.

Naša dlho očakávaná exkurzia začala v utorok 7. mája 2019 naším príchodom na vlakovú stanicu v Banskej Bystrici.  Aj keď bolo pomerne skoro ráno, prišli sme všetci načas.  Vo vlaku sme sa pohodlne usadili a nasledovala dlhá cesta do Bratislavy. Tú sme takmer všetci prespali,  pretože vstávať o 5 hodine naozaj nie je žiadna sranda. Cesta však uplynula celkom rýchlo a my sme nedokázali skrývať našu radosť z tohto podujatia. Veď získavať svoje odborné zručnosti priamo v hlavnom meste nie je naozaj každodennou záležitosťou. Pani Magdaléna Henčeková  zo spoločnosti Orange  v Bratislave nás dopredu informovala o možnostiach presunu zo stanice až do nákupného centra Centrál, kde spoločnosť sídli, pridala aj mapu a tak potrafiť do cieľa našej cesty nebolo ťažké.

Už na recepcii nás prekvapil veľmi milý prístup všetkých zamestnancov, ale aj  príjemné prostredie interiéru spoločnosti Orange. Výťahmi, ktoré boli označené názvami produktov spoločnosti ako napr. Domov, Zábava, ale aj Na cestách (ten nám bol najsympatickejší), sme sa v sprievode pani Henčekovej vyviezli na siedme poschodie, kde nás v  obrovskej zasadacej miestnosti čakal ďalší veľmi príjemný zamestnanec,  Andrej Török, ale aj prekvapenie. Tým bolo malé občerstvenie, ktoré každého úprimne potešilo  nielen preto, že sme cestou aj trochu vyhladli, ale hlavne preto, že sme to neočakávali. Po usadení sa a privítaní pani Magdalénou  Henčekovou,  HR biznis Partner,  nám pán Andrej  Török za Customer Service  oddelenie prezentoval  video, na tvorbe ktorého  sa podieľal slovenský youtuber  Dejvo. Touto vtipnou, ale zároveň veľmi zaujímavou  formou nám predstavil jednotlivé oddelenia spoločnosti nielen tu v Bratislave, ale aj v Banskej Bystrici.  Potom sme sa už presunuli do  technického oddelenia, kde sme sa zaradili k jednotlivým pracovníkom   call centra.  Práve tu sme mali možnosť vypočuť si reálny telefonický rozhovor medzi operátormi a zákazníkmi, ktorí do spoločnosti volali, pretože potrebovali pomôcť s technickým problémom. Treťou a zároveň poslednou časťou našej exkurzie bola prezentácia, ktorá nám priblížila tému vymáhania pohľadávok.  Vďaka pani Margaréte Tilingerovej z oddelenia  Money Recovery (Vymáhanie pohľadávok) sme sa mali možnosť dozvedieť, ako spoločnosť Orange postupuje, keď zákazníci neplatia za služby, ktoré im spoločnosť poskytuje. Celý proces začína pokusom o pokonávku, ale, žiaľ, mnohé prípady končia aj žalobou na súde a následnou exekúciou. Pri tejto prezentácii boli prítomní aj právnici, ktorí spoločnosť zastupujú na súdnych procesoch a práve oni nám odpovedali na všetky naše zvedavé otázky. A tak sme sa dozvedeli aj to, že spoločnosť Orange Slovensko je prosociálna spoločnosť, ktorá každý prípad vymáhania pohľadávok posudzuje individuálne a v mnohých prípadoch dlh aj odpustí. 

Potom sme sa už mohli tešiť s darčekmi,  ktoré boli ďalším prekvapením. A potešili nás ešte viac ako jedlo, pretože obsahovali externé nabíjačky, ktoré v dnešnej dobe nevyhnutne potrebuje každý mladý človek. Okrem  nich sme dostali aj perá a sladkosti. Na záver sme zamestnancom, ktorí nás sprevádzali, poďakovali za čas, ktorý si na nás našli. Po spoločnej fotografii sme sa spoločne presunuli do druhej časti  tejto budovy, do nákupného centra, kde sa niektorí z nás naobedovali, iní nakupovali.  A niektorí mali šťastie aj na „celebrity“. Po dvoch hodinách nákupov už všetkých boleli nohy a opäť nasledovala dlhá cesta domov. Do Banskej Bystrice sme prišli až neskoro večer. Mali sme za sebou dlhý deň plný skvelých zážitkov a nových vedomostí. 

Preto by sme chceli poďakovať našim majsterkám odbornej výchovy nielen za trpezlivosť, ale hlavne za ich iniciatívu vzdelávať nás touto formou. Taktiež chceme poďakovať aj zamestnancom spoločnosti Orange Slovensko.  Ceníme si ich záujem o vzdelávanie mladých ľudí,  ich priateľský prístup a to, že sa  k nám správali, ako by sme boli súčasťou ich skvelého kolektívu. Nie každej spoločnosti sa podarí mať takých zamestnancov. O to viac si ich vážime.  Svedčia o tom aj nasledujúce slová mojich spolužiakov:  „Veľmi sa mi páčilo. Zážitky, ktoré si odtiaľ odnášam, mi ostatnú navždy. A tým najväčším zážitkom pre mňa bola poskytnutá možnosť vyskúšať si, aké je to byť zamestnancom call centra,“  prezradil cestou späť Viktor Kováčik.  Zuzku Hukelovú  najviac  potešila návšteva nákupného centra.  Prekvapilo ju občerstvenie, ktoré bolo pre nás pripravené a tiež  milý prístup zamestnancov. Dominika Dišková nečakala, že sa dozvie toľko nových zaujímavých vecí priamo z oblasti, ktorú študuje a tiež sa nesmierne potešila darčekom. Spolužiačku Emu Predajniansku prekvapil nielen nádherný výhľad z budov Orangeu na Bratislavu, ale aj ochota zamestnancov,  množstvo oddelení, ktoré sa tu nachádzajú a rozmanitosť práce u tohto mobilného operátora.

Autorka: Simona Mesarkinová, III. E

Foto:  Viktor Kováčik a Valéria Moravčíková z III. E

 

Dnes je
29.03.2024
a meniny má Miroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.