Študijne oddelenie: 048/4341 222
Ústna maturitná skúška dala bodku za študentským životom  na strednej škole

Ústna maturitná skúška dala bodku za študentským životom na strednej škole

Na Strednej odbornej škole informačných technológií, tu v Banskej Bystrici, sme prežili krásne štyri roky, aj keď chvíľami to bol boj. Hovorí sa, že študentské roky sú tie najkrajšie.  A ja si myslím, že je tomu naozaj tak. Dátum, ktorý nám otvoril brány do stredoškolského života, 2. september 2015, určite ostane v našich spomienkach. Nové tváre stojace po prvýkrát na pôde školy boli plné očakávaní, nikto nikoho nepoznal, no spojil nás jeden študijný odbor. Klientsky manažér pošty. Úplne nový... My budeme prví absolventi, no teraz ešte kráčame do neznáma. Prvá  Bé. Z cudzích ľudí sa vo veľmi krátkom čase stali priatelia a kamaráti, možno aj  na celý život. Už tu, počas štúdia, sme si dokázali pomáhať vždy, keď to bolo potrebné, hlavne  v tých najťažších chvíľach. Silné puto medzi spolužiakmi je práve to, čo robí školu takou úžasnou.

Ani sme sa nenazdali a začali nám plynúť posledné mesiace štúdia,  začalo maturitné obdobie. Stres  z toho, aby sme plnohodnotne splnili svoju úlohu, ale aj pocity radosti a smútku z toho, že o chvíľu sa naša stredoškolská púť skončí, boli veľmi silné. Práve pri ústnej maturitnej skúške sa mnohí pozrieme naspäť,  na  samý začiatok, kedy sme ani netušili, že nám toto všetko bude niekedy tak chýbať. A teraz stojíme pred dverami a čaká nás posledná časť  skúšky dospelosti, ktorú sme odhodlaní spraviť čo najlepšie. Jeden po druhom vchádzame do dverí plní radosti, ale aj obáv, ako to vlastne dopadne. Podpora zo strany maturitnej komisie, ale  aj spolužiakov, je neopísateľná a pri odpovedi sa zrazu myšlienky predbiehajú jedna pred druhou. Aj stres, samozrejme, zohráva svoju  rolu,  ale každý ho s hrdosťou potlačí dozadu a vedomosti do popredia. ,,A je to tam!“  Veta, ktorá sa v nás dusila štyri roky a teraz ju môžeme s veľkým nadšením vykričať do sveta. Nemusíme byť nadpriemerne inteligentní či géniovia na to, aby sme vedeli, že si budeme stredoškolský život pamätať ako tie najkrajšie časy.

Skôr ako odídeme,  by som ešte chcela poďakovať, a dovolím si tvrdiť, že v mene všetkých štvrtákov, všetkým pedagogickým zamestnancom za to, že mali s nami trpezlivosť, vždy si na nás dokázali nájsť čas, snažili sa nás pochopiť, podporiť a pomôcť nám. Aj vďaka nim sa dnes môžeme pýšiť maturitným vysvedčením, vedomosťami, skúsenosťami a zážitkami, ktoré sme vďaka nim získali a ktoré nám už nikto nevezme.

Autorka: Viktória Hrnčiariková, IV. B

Foto: Mgr. art. Peter Lukáč

 

Dnes je
25.04.2024
a meniny má Marek
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.