Študijne oddelenie: 048/4341 222
Rozbehni sa a zostaň v kraji!

Rozbehni sa a zostaň v kraji!

Prednedávnom prišla do školy pozvánka, v ktorej  Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci s ,,Rozbehni sa!“ organizoval   iniciatívu Rozbehni sa a zostaň v kraji! Táto  ponúkala  študentom stredných škôl možnosť otestovať si svoje podnikateľské nápady v realite so štartovacou finančnou sumou. Ani  na chvíľu sme neváhali a výzvu sme prijali.

Z toho dôvodu sa dňa 3. 6. 2019  šiesti  vybraní žiaci II.E triedy zúčastnili workshopu R! Academy s Jurajom Kováčom „Vymysli a rozbehni nápad“ v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom. Cieľom workshopu  bolo ukázať žiakom ako rozbehnúť vlastný biznis a pripraviť ich na to, že po skončení školy nemusia získať prácu, a preto je dobré vedieť ako si ju vytvoriť.  Žiaci mali možnosť otestovať si svoj podnikateľský nápad a jeho potenciál. Spoločne posudzovali či nápad bude životaschopný a hľadali správny spôsob ako vylepšiť svoju víziu. Získali cenné informácie, čo je dôležité pri rozbiehaní podnikania a svojho nápadu. A aby vedeli nájsť to správne orechové, dostali  od R! Academy „ťahák“, ktorým je publikácia, ktorá im ukáže ako otestovať potenciál nápadu, vylepšiť ho tipmi od potenciálnych zákazníkov, či ako si vytvoriť vlastný biznis model.  Dozvedeli sa aj to, že so svojím nápadom sa  môžu  do 12. 6. 2019 prihlásiť do inkubačného programu Rozbiehátor, kde  môžu získať 100 € a možnosť konzultácie nápadu s mentormi. Veríme, že sa určite aj medzi našimi žiakmi nájdu šikovní budúci podnikatelia a prihlásia sa do tohto programu.  Ak áno, bližšie informácie môžu získať na internetovej stránke www.academy.rozbehnisa.sk alebo u majsterky odbornej výchovy Bc. Eriky Zádrapovej.

 

Všetci zúčastnení žiaci sa do workshopu aktívne zapájali, predkladali svoje nápady a vylepšenia a bolo vidieť, že ich daná problematika zaujala. O to viac, že odbor pracovník marketingu pripravuje svojich žiakov  hlavne pre oblasť podnikania. Verím, že nadšenie, s ktorým počas celého dňa pracovali, im vydrží aj počas podobných činností na odbornom výcviku.

 

Autor: Bc. Erika Zádrapová

 

Dnes je
29.03.2024
a meniny má Miroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.