Študijne oddelenie: 048/4341 222
Nie je Flex ako flex alebo ako sa pracovníci marketingu z III. E vydali do Telekomu

Nie je Flex ako flex alebo ako sa pracovníci marketingu z III. E vydali do Telekomu

            FlexG3 je primárne komplexný ekonomický informačný systém kategórie ERP určený pre nasadenie v predajných a distribučných spoločnostiach, avšak jeho technologická architektúra je použiteľná v podstate pre ľubovoľné riešenie vyžadujúce prístup k zdieľaným dátam - štruktúrovaným aj neštruktúrovaným.  A práve v tomto programe pracujú aj všetky špecializované predajne mobilného operátora Telekom, a. s.  Jednu z nich sme navštívili. A čo sa vlastne dialo na Námestí Slobody?

            Za novými vedomosťami sme sa tentokrát nevydali príliš ďaleko, delilo nás od nich len približne 15 minút cesty MHD-čkou. Áno, naším cieľom bola predajňa Telekomu na Námestí slobody, u nás v Banskej Bystrici. Predmetom našej exkurzie, resp. workshopu, bolo zoznámenie sa s výnimočným produktom, ktorý je prispôsobený pre  potreby spoločnosti Telekom. Po tom, ako nás veľmi príjemný a usmievavý personál privítal v priestoroch tejto nie veľmi veľkej predajne, sme mali chvíľočku čas poobzerať sa. Následne nás začal sympatický vedúci tejto pobočky Martin Grman oboznamovať s prácou v tomto informačnom systéme. A tak sme mali možnosť získať viac informácií o Flexe. Nie, veru nie o flexe, ktorý predvádzaš so svojimi novými hodinkami. Exkurzia sa týkala operačného systému FlexG3, ktorý poskytuje a vykonáva širokú škálu úkonov – od inventúry až po reklamáciu. Pokiaľ si niekedy bol v Telekome a žiadal si reklamáciu, odblokovanie starého telefónu, dobíjal si Easy kartu, platil faktúru alebo si sa len bol spýtať na zariadenie a jeho dostupnosť, je takmer isté, že pri tom všetkom zamestnancovi pomáhal FlexG3. Tento systém totiž registruje všetky údaje – či už o stave skladových zásob v Banskej Bystrici a v predajniach po celom Slovensku, o stave platieb faktúr a dobropisov alebo o stave reklamovaného zariadenia. Je to pomocník na všetko. Zamestnanci pozdvihujú predovšetkým úkony, ktoré im Flex uľahčuje práve v spojitosti s inventúrou a reklamáciami. Ide o časovo náročné úlohy, vďaka operačnému systému ich však vedia splniť oveľa rýchlejšie a efektívnejšie. Pri prijímaní a spracovaní reklamácie je potrebné len sériové číslo zariadenia – systém následne zoskupí všetky potrebné údaje: dátum predaja, typ zariadenia, meno a kontakt kupujúceho. Pri inventúre stačí niekoľko kliknutí na to, aby zistili počty kusov rôznych tovarov v rôznych strediskách. Zamestnanci zhodnocujú FlexG3 ako systém, ktorý značne uľahčuje a zefektívňuje ich prácu. Zastrešuje všetky potrebné úkony. A ak dôjde k problému, ľahko sa vedia skontaktovať s tzv. flexisovým technikom,  a ten dokáže nájsť chybu, odstrániť ju a ujmy eliminovať. Je vlastniť FlexG3 flex? Podľa nás áno!

Ďakujeme zamestnancom Telekomu na Námestí slobody v Banskej Bystrici za ich ochotu podeliť sa o ich skúsenosti a ukázať nám opäť niečo nové, čo obohatí a rozšíri naše obzory o možnostiach a o procesoch v prostredí mobilného operátora. Ďakujeme tiež majsterkám odborného výcviku, že nám opäť umožnili učiť sa aj mimo priestorov našej školy. A my už máme jasno v tom, že Flex a flex sú dve odlišné veci.

Autorka a foto: Alexandra Horváthová, III. E

 

Dnes je
27.04.2024
a meniny má Jaroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.