Študijne oddelenie: 048/4341 222
PayLess – biznis, o ktorom ste ani netušili

PayLess – biznis, o ktorom ste ani netušili

Úlohou pracovníkov  marketingu v štvrtom ročníku  na odbornom výcviku  je zúročiť všetky svoje doterajšie vedomosti, ale hlavne skúsenosti a vypracovať funkčný podnikateľský plán. Vo svete mobilných operátorov však špecializované predajne fungujú na základe franchisingových zmlúv a pre ostatné spoločnosti v sfére mobilných zariadení a príslušenstiev je výber predmetov podnikania veľmi zúžený. A tak sme takmer všetci začali tvoriť podnikateľský plán pre predajne a servisy mobilných telefónov. Tu vstupuje na slovenský trh spoločnosť PayLess, ktorá práve svojím predmetom činnosti – auditom telekomunikačných poplatkov vyniká, a predovšetkým je jediná na Slovensku.  Preto sme ju navštívili a pozreli sa jej výnimočnosti na zúbok...

PayLess, s.r.o. je spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2013 a na trh mobilných operátorov sa pozerá z celkom inej perspektívy. Drží za jeden koniec s firemnou klientelou a bojuje proti prehnane vysokým faktúram od mobilných operátorov. Možno povedať, že je nestranným strážcom telekomunikačných služieb. Svojim klientom poskytuje bezplatnú a nezáväznú analýzu, v ktorej odhalí miesta, kde možno ušetriť. Mesačne tak vďaka PayLess môžete znížiť náklady u operátov v priemere o 55%. Ohromné, nemám pravdu? Konateľ spoločnosti, pán Lukáš Hopják, priznal: „Operátori nás neznášajú.“ On sám pracoval u mobilného operátora. V priebehu rokov sa z radového predajcu Orange Slovensko vyprofiloval na špičkového manažéra v tejto brandži, za čo získal nejedno ocenenie. Všimol si však dieru na trhu. Predajca sa snaží predať čo najviac za čo najviac. Prečo ale neexistuje niekto, kto by radil ľuďom, ako získať od operátorov čo najviac za čo najmenej? Rozhodol sa túto dieru zaplátať a stať sa pánom sám sebe.

Začiatky opisuje ako veľmi náročné a tŕnisté. Operátori mu hádzali polená pod nohy. Bol vo výhode, pretože poznal ich princípy a poznal aj miesta, kde možno ušetriť a získať zľavu. Klienti vďaka efektívnemu osobnému marketingu pribúdali a pribúdali, operátori boli čoraz mrzutejší a chudobnejší, a firme sa darí ako nikdy predtým.

V roku 2015 získala spoločnosť PayLess ocenenie VIA BONA SLOVAKIA  od prezidenta Andreja Kisku v kategórii najférovejšia firma na Slovensku. Svoj úspech zakladá na nestrannosti, nespolupracuje so žiadnym mobilným operátorom. Okrem počiatočnej základnej regulácie mesačných nákladov spoločnosť PayLess svojim klientom zabezpečuje a vybavuje všetky telekomunikačné služby vrátane telefónov, paušálov, simkariet či internetových balíčkov.

Príbeh tejto výnimočnej spoločnosti je prinajmenšom inšpirujúci. Aj toto je príklad úspešného biznisu, kedy stačí jedna skvelá myšlienka a medzera na trhu. Radi by sme týmto poďakovali pánovi Lukášovi Hopjákovi za jeho priateľské privítanie vo firemných priestoroch a rovnako tiež majsterkám odborného výcviku za umožnenie tejto skúsenosti.

Autorka: Alexandra Horváthová, IV. E

Foto: Alexandra Horváthová a Mária Šipulová, IV. E

 

 

 

Dnes je
29.03.2024
a meniny má Miroslav
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.