Študijne oddelenie: 048/4341 222
Pri vytváraní modelu marketingovej komunikácie sme nezabudli ani na online marketing

Pri vytváraní modelu marketingovej komunikácie sme nezabudli ani na online marketing

            Pre získanie ešte lepších odborných zručností a poznatkov pri vytváraní efektívnej marketingovej komunikácie na odbornom výcviku sme medzi nami  15. 10. 2019 privítali pána Jána  Brádňanského, ktorý sa venuje online marketingu už  od roku 2004, spolupracuje s mnohými úspešnými spoločnosťami ako napríklad Joma, Amicomp, Amsalia, Dúšok, It real a mnoho ďalších.

            Už od začiatku tejto nepochybne podnetnej prezentácie sa nás snažil aktívne zapájať a ako motiváciu k interaktívnejšiemu priebehu workshopu bol nápoj v plechovke, ktorý mal možnosť získať každý, kto sa zapojil.  Hneď prvá otázka, ktorú nám pán Brádňanský položil, znela ako vnímame marketing my a  čo si pod slovom marketing predstavujeme. Aj napriek mnohým odpovediam, ktoré boli správne, nás prekvapil poznatkom, že marketing je všade okolo nás a výrazne nás ovplyvňuje, aj keď o tom možno ani netušíme.  Hneď potom sa presunul na samotný online marketing, ktorému sa sám venuje. Aj napriek tomu, že je to relatívne mladá forma marketingu, význam internetového marketingu každodenne rastie. Dozvedeli sme sa, že online marketing, alebo tiež internetový marketing sú všetky činnosti na internete, ktoré vedú k predaju výrobku alebo služby. Prvým z nástrojov online marketingu, ktorý nám predstavil, sa nazýva SEO. Je to vlastne optimalizácia pre vyhľadávače. Zjednodušene povedané veľa poučiek. Sám povedal, že napísanie štyroch  viet, do ktorých je potrebné vložiť dvadsať  kľúčových slov, mu zaberie aj dve hodiny času. Ďalšou a najstaršou formou je e-mail marketing. Sociálne siete ako  Facebook, G+, Twitter, Instagram, YouTube patria tiež k jedným z nástrojov online marketingu. Posledným je PPC reklama, čo znamená pay per clic, čiže reklama na kliknutie. Platíte za reklamu vtedy, keď niekto klikne na váš inzerát. Nakoniec nám dal priestor na naše otázky, ktorých odpovede nás najviac zaujímali. Ukázali sme mu náš reklamný leták, ktorý sme vytvorili pri realizácii našej reklamnej kampane a tiež sme sa ho pýtali na najlepší a najefektívnejší  spôsob online  reklamy. Diskusia nám všetkým dala veľa nových poznatkov a pomohla tiež pri tvorbe efektívnej marketingovej komunikácie. Každá nová skúsenosť, zručnosť a každý poznatok z oblasti marketingovej komunikácie z nás robí lepších profesionálov a pomáha nám získavať lepšie odborné zručnosti.

            Celé toto podujatie sme vnímali rovnako a v nasledujúcich riadkoch ponúkam vyjadrenie mojej spolužiačky Kvetky Šimovej: „Mne sa páčilo hlavne to, že nám viac priblížil online marketing, pretože som predtým o tom až tak nepočula  a počuť to od človeka, ktorý sa tomu venuje, bola len ďalšia nová skúsenosť.“ Mirka Medveďová sa vyjadruje v rovnakom duchu: „Bolo  to zaujímavé,  povedal nám veľmi veľa vecí, o ktorých  sme doteraz ani nepočuli. Dozvedeli sme sa aj to, ktoré obchodné centrum je najnavštevovanejšie v Banskej Bystrici. Nikto z nás nečakal, že je to práve HM Tesco. Jánovi Brádňanskému veľmi pekne ďakujeme za čas a hlavne chuť posunúť svoje poznatky a skúsenosti mladej generácií.“

Autorka: Soňa Vieriková, III. E                                               Foto: Ján Kristián Hrinko, I. A

 

Dnes je
26.04.2024
a meniny má Jaroslava
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.