Študijne oddelenie: 048/4341 222
OLYMPIÁDA O EURÓPSKEJ ÚNII

OLYMPIÁDA O EURÓPSKEJ ÚNII

Fakulta sociálnych vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave sa rozhodla pokračovať v úspešnej tradícii a opäť usporiadala Olympiádu o Európskej únii, nad ktorou prevzalo záštitu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.  Olympiáda je určená hlavne pre študentov 3. a 4. ročníka stredných škôl. Je to vedomostná súťaž a výchovno-vzdelávacia aktivita zameraná na prehlbovanie vedomostí študentov o Európskej únii, ktorá zároveň vytvára priestor pre aktívnu komunikáciu mládeže a budovanie pozitívnych vzorov a návykov. Partnerom tohto ročníka Olympiády sa stala Kancelária Európskeho parlamentu, zastúpenie Európskeho parlamentu na Slovensku a europoslanci Monika Beňová, Ivan Štefanec, Michal Šimečka, Peter Pollák a Róbert Hajšel, ktorí sa rozhodli do súťaže venovať viaceré zaujímavé ceny.

Do tejto súťaže sa zapojili aj naši žiaci 3. a 4. ročníka, študijných odborov klientsky manažér pošty a pracovník marketingu mobilného operátora.

Boli rozdelení do troch tímov v tomto zložení:

  1. tím - Alexandra Horváthová, Simona Mesarkinová, Mária Šipulová – žiačky IV. E triedy
  2. tím - Viktor Kováčik, Nikola Maruškinová, Martin Gombala – žiaci IV. E triedy
  3. tím - Mária Strelníková, Soňa Vieriková, Šimon Kyseľ – žiaci III. E triedy

 Organizáciu súťaže a pedagogický dozor vykonávala Ing. Monika Maruškinová.

Elektronické kolo súťaže prebehlo v priestoroch SOŠ IT v utorok 22. 10. 2019 o 10:00 hod. Elektronický dotazník bol vypracovaný kombinovanou formou otázok s možnosťou zvolenia správnej odpovede, resp. vpísania správnej odpovede na konkrétnu otázku. Otázky do elektronického kola boli do značnej miery koncipované z publikácie o EÚ. Samozrejmosťou bol však všeobecný prehľad súťažiacich a sledovanie súčasného vývoja v rámci EÚ.

Žiaci úspešne zvládli prvú časť Olympiády a teraz nám už len ostáva čakať, či postúpia do finálového kola medzi 8 najlepších súťažných tímov z celého Slovenska.

Autorka: Ing. Monika Maruškinová

 

Dnes je
24.04.2024
a meniny má Juraj
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.