Študijne oddelenie: 048/4341 222
Realizácia celoslovenského projektu „Záložka do knihy spája slovenské školy: Osobnosti, ktoré sa zaslúžili o demokraciu.“

Realizácia celoslovenského projektu „Záložka do knihy spája slovenské školy: Osobnosti, ktoré sa zaslúžili o demokraciu.“

V školskom roku 2019/2020 sa uskutočnil už 8. ročník projektu:  „Záložka do knihy spája školy.“ Žiaci našej školy sa ho v predchádzajúcich rokoch zúčastnili tiež a  preto ani tento rok nemohol byť výnimkou. Cieľom projektu je podporiť čítanie mladých ľudí a vytvorenie nových kamarátstiev.

V tomto školskom roku nám bola pridelená partnerská škola z Popradu - Matejoviec. Ide o Strednú odbornú školu elektrotechnickú.

Tohtoročná téma znela nasledovne: Osobnosti, ktoré sa zaslúžili o demokraciu.

Až 132 žiakov prvých ročníkov využilo svoju fantáziu. Vznikli naozaj krásne záložky do kníh. Rozmanité tvary, veľkosti, použitý materiál, maľované záložky, či dielka vyrobené formou koláže – to všetko robilo každú záložku originálnou. Výmena záložiek musela medzi školami prebehnúť do konca októbra. Všetci naši žiaci, ktorí sa projektu zúčastnili, boli tiež obdarení záložkou od žiakov z popradskej školy.

Veľké poďakovanie patrí žiakom, že sa zapojili do projektu a tiež za ochotu a vyučujúcim predmetu Slovenský jazyk a literatúra, že sa snažia urobiť  niečo navyše pre svojich žiakov a podporiť aj takýmto spôsobom ich čítanie.

Autorka a foto: Mgr. Olívia Vavreková

 

Dnes je
25.04.2024
a meniny má Marek
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.