Študijne oddelenie: 048/4341 222
Návšteva ŠVK

Návšteva ŠVK

Dňa 7. 11. 2019 naša trieda, I. A, za sychravého počasia navštívila Štátnu vedeckú knižnicu v Banskej Bystrici. Vo vstupnej hale nás privítala sympatická knihovníčka, ktorá nás sprevádzala po priestoroch knižnice, v ktorých by sa dalo ľahko stratiť. Počas exkurzie sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o knižnici, o  jej aktivitách a o organizácii. Poučili nás o fungovaní absenčného oddelenia, v ktorom si môžeme knihy požičať, a taktiež o mieste, kde pre nás – návštevníkov vedia pripraviť rešerš. Naučili sme sa aj nové termíny používané v knihovníckom svete. Prezreli sme si priestory rôznych študovní, jazykových oddelení a hudobného átria, kde sa organizujú hudobné podujatia a premietajú sa hudobné filmy. Okrem požičiavania a čítania kníh sa v knižnici dá navštíviť hudobné a knižné múzeum.
Tu sa od nás naša sprievodkyňa oddelila a boli sme podľa nášho záujmu rozdelení do dvoch skupín. Na sympatizantov angličtiny a španielčiny. Presunuli sme sa do študovní týchto jazykov, aby nám vysvetlili, ako to v týchto krajinách chodí. Dali nám tipy, ako sa ľahšie naučiť cudzí jazyk a  ešte niekoľko ďalších dobrých
rád ohľadom štúdia cudzích jazykov.
  So spokojnými úsmevmi na tvárach sme sa vrátili naspäť do školy. Už vieme, kde si budeme požičiavať študijné materiály, ale aj beletriu na dlhé večery na internáte či doma. :)

autorka: Alžbeta Vronková, žiačka I. A

Dnes je
19.04.2024
a meniny má Jela
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.