Študijne oddelenie: 048/4341 222
Strednú odbornú školu informačných technológií v Banskej Bystrici počas Dňa otvorených dverí okrem deviatakov navštívil  aj Mikuláš

Strednú odbornú školu informačných technológií v Banskej Bystrici počas Dňa otvorených dverí okrem deviatakov navštívil aj Mikuláš

Stredná odborná škola informačných technológií v Banskej Bystrici už tradične poskytuje informácie o možnostiach štúdia nielen žiakom zo základných škôl v Banskej Bystrici, ale prostredníctvom prezentácie školy aj na burzách informácií organizovaných v rôznych mestách Slovenska. Preto zamestnanci, ale aj žiaci našej školy počas októbra a novembra 2019 absolvovali prezentácie vo Zvolene, Martine, Žiari nad Hronom, Leviciach, Topoľčanoch, Nite, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši či Ružomberku. A všetci tí, ktorí prejavili o štúdium  na našej škole záujem, ale aj  tí, ktorí ešte rozhodnutí, kam po skončení základnej školy  neboli,  mali možnosť prísť sa presvedčiť  o možnostiach, ktoré SOŠ IT v Banskej Bystrici ponúka, 4. 12. 2019 počas Dňa otvorených dverí.

Už od samého rána vybraní  žiaci pred vrátnicou netrpezlivo očakávali deviatakov, ich rodičov a učiteľov, aby ich mohli sprevádzať areálom školy a pochváliť sa všetkým, čo tu majú. Nečakali ich tam však sami. V piatok  bude  Mikuláša, a tak okrem informácií každý návštevník získal už pri vstupe do areálu privítanie aj od tohto neodmysliteľného prvého posla Vianoc. A veru ani tento rok nebola o návštevníkov núdza.

            V zborovni učiteľov, kam viedli ich prvé kroky,  im Ing. Karolína Hukelová a Ing. Vladimír Cipov formou krátkych filmov, ale  aj sprievodným slovom,  priblížili všetky študijné odbory, mobilitné projekty a ďalšie aktivity, ktoré naša škola ponúka a každoročne realizuje. A preto, že škola neustále prichádza s novými nápadmi a projektmi, ponúka v tomto školskom roku aj úplne novučičký študijný odbor Správca inteligentných a digitálnych systémov,  ale aj štúdium v systéme duálneho vzdelávania. Osobná prehliadka učební, dielní odborného výcviku, ale aj školského internátu a tiež prehliadka prác našich žiakov   mnohých presvedčila o správnosti svojho výberu a rozhodnutie študovať na našej škole sa stalo ich definitívnou voľbou. Aj preto, že mali možnosť vidieť našich žiakov pracovať,ale aj diskutovať o ich práci a mohli si vypočuť ich názory.

Žiakov našej školy však nenavštevovali len budúci absolventi základných škôl zo všetkých kútov Slovenska, ale v každej triede sa v tento deň ozvalo aj zabúchanie na dvere sprevádzané zvolaním: „Hó, hó, hó, deti, tak ako ste poslúchali?“ Vzápätí vstúpil Mikuláš so svojím sprievodom. Prekvapenie z ich príchodu vystriedal smiech a možno aj vreskot tých, ktorí skončili v čertovom vreci. Darčeky si však žiaci museli zaslúžiť, a tak zazneli aj básničky a pesničky. Mikulášovi zaspievali a zarecitovali aj naši hostia – návštevníci Dňa otvorených dverí, ktorých toto podujatie potešilo a zároveň im spestrilo prehliadku školy. V neskorých popoludňajších hodinách brány našej školy opustili poslední z nich a my môžeme, tak ako počas predchádzajúcich rokov konštatovať, že počet záujemcov o štúdium na našej škole každým rokom narastá a stále sme školou, ktorá má svojim žiakom, ale aj trhu práce, čo ponúknuť. Veď okrem žiakov z Banskej Bystrice a okolia, neďalekého Zvolena a Horehronia sme mali možnosť privítať aj návštevníkov z Dolného Kubína, Lučenca, Šiah, Žiaru nad Hronom a ďalších miest vzdialených desiatky kilometrov.  

Deň svätého Mikuláša tak aj tento rok vniesol medzi školské lavice okrem návštevníkov Dňa otvorených dverí aj veselú náladu a prvý silnejší závan vianočnej atmosféry, ktorá panuje už od začiatku decembra a vyvrcholí vianočnými sviatkami.

Autor: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Mgr. Art. Peter Lukáč,  Kristián Očkaják a Matej Paluš z II. A, Šimon Kupec a

Tobiáš Pisarovič, I. A

 

Dnes je
24.04.2024
a meniny má Juraj
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.