Študijne oddelenie: 048/4341 222
Navštívili sme spoločnosť 02

Navštívili sme spoločnosť 02

Keď sme v školskom roku 2010/2011 začali pripravovať žiakov v študijnom odbore pracovník marketingu mobilného operátora, našou snahou bolo nadviazať spoluprácu a vytvoriť podmienky pre praktické vyučovanie žiakov práve v spoločnostiach mobilných operátorov Telekom, Orange a 02. A už desaťročie majú žiaci možnosť získavať praktické zručnosti nielen v spoločnosti Telekom a Orange, ale počas posledných rokov aj v 4ke. A práve sa nám podarilo nadviazať spoluprácu aj so spoločnosťou 02.

Prví, ktorí túto spoločnosť navštívili, boli prváci. V piatok 7. februára 2020 sme sa preto vybrali do Europa SC Banská Bystrica, kde táto spoločnosť sídli. Po príchode sa nás ujala Veronika Kisová, ktorá pricestovala až Bratislavy a venovala sa nám celé dopoludnie. Výťahom sme sa vyviezli na devätnáste poschodie, kde nás ohromil prekrásny výhľad na Banskú Bystricu so zasneženou panorámou Nízkych Tatier v pozadí. Nemenej impozantná bola aj zasadacia miestnosť, kde nás privítal zamestnanec 02 Tomáš Mišáni, ktorý  následne žiakom prezentoval činnosti všetkých oddelení 02, ktoré sa nachádzajú práve v Banskej Bystrici.

Žiaci sa tak mali možnosť dozvedieť, že spoločnosť zamestnáva viac ako 600 zamestnancov, ktorí v priebehu roka vybavia 612 018 hovorov, napíšu 83 100 príspevkov na sociálne siete, 151 931 chatov a  odpovedajú na 55 770 mailov. Porozprával im aj o bežnom pracovnom dni asistenta zákazníckej linky a pridal aj niekoľko kurióznych požiadaviek zákazníkov 02. Snáď najúsmevnejšia bola otázka na pracovníčku zákazníckej linky, kde sa klient pýtal, ako dlho má variť vajce.

Potom už nasledovala prehliadka call centra, kde mali žiaci možnosť vidieť zamestnancov v plnom pracovnom nasadení. Dozvedeli sa aj o benefitoch, ktoré spoločnosť svojim zamestnancom poskytuje a navštívili aj relaxačnú miestnosť, kde ich hneď zaujal stolný futbal. Pri prechode cez kuchynku sa dozvedeli, že spoločnosť 02 každý pondelok a stredu pripravuje pre zamestnancov ovocné raňajky.

Naša exkurzia končila v špecializovanej predajni 02 na prízemí, kde na nás už čakal vedúci Tomáš Gábor. Tu sa žiaci dozvedeli o aktuálnej ponuke služieb a mali tiež možnosť vidieť zamestnancov pri vybavovaní klientov.

Rozlúčka s Veronikou Kisovou končila prísľubom, že v spolupráci budeme aj naďalej pokračovať a najbližšia exkurzia čaká štvrtákov.

O tom, že prváci boli touto návštevou nadšení, svedčia aj ich vyjadrenia: „Skôr ako sa nás na recepcii ujala veľmi príjemná pani Kisová, nás ohromila nádherná a moderná miniatúra ESC. Potom sme sa už premiestnili výťahom na jedno z najvyšších poschodí, na ktorom nás netrpezlivo očakával vedúci tímu Tomáš Mišáni, ktorý nás usadil a na  stoličkách si každý z nás našiel darček od 02. Ďalšia vec, ktorou sme boli milo uchvátení, bol prekrásny výhľad na Banskú Bystricu, ktorú  sme mali ako na dlani. Pán Mišáni nám porozprával aj vtipné príbehy, ktoré sa stali zamestnancom počas bežného dňa. Ak príhoda bola veľmi vtipná a zamestnanec sa musel tiež smiať, mohol stlačiť  tlačidlo Mute, aby ho  zákazníci nepočuli. Po odprezentovaní tejto zaujímavej a poučnej prezentácie sme sa spoločne premiestnili do call centra, kde sme naživo videli, ako zamestnanci pracujú. Vedľajšia miestnosť bola zameraná na relax a oddych zamestnancov. Mali tam malú kuchynku, televíziu a rôzne konzoly. Toto všetko slúži aj na to, aby sa dokázali ukľudniť, ak nastane nepríjemná situácia so zákazníkom. Boli sme príjemne prekvapení tým, čo sme mohli zažiť a vidieť. Pozitívne na tejto exkurzii bolo to, že viacerí z nás si predstavili možnosť pracovať tam v budúcnosti. Dúfame, že sme sa nevideli poslednýkrát,“ vyjadrili sa v mene celej triedy  Bianka Sanitrová, Stanislava Staníková a Kamila Revajová.

Autorka: Bc. Vlasta Vilhanová

Foto: Kristína Motyková, I. E

Dnes je
24.04.2024
a meniny má Juraj
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.