Študijne oddelenie: 048/4341 222
Kam na vysokú školu 2020

Kam na vysokú školu 2020

Aj tento rok sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka SOŠ IT zúčastnili výstavy s názvom „Kam na vysokú 2020". 

Výstava Kam na vysokú 2020 - RoadShow je modernou prezentačnou výstavou pomaturitného a celoživotného vzdelávania pre žiakov stredných škôl a ich rodičov, ktorí majú možnosť zistiť informácie potrebné pri správnom výbere vysokej školy na jednom mieste. Vysoké školy sa prezentujú viacerými interaktívnymi prostriedkami a informujú študentov o možnostiach štúdia na ich školách a uplatnenia sa v praxi. Medzi vystavovateľov patria slovenské a zahraničné vysoké školy a vzdelávacie inštitúcie. 

Výstava putuje po viacerých mestách Slovenska v týždňových intervaloch. Začínala v Trnave, potom nasledovala Nitra a Žilina. Ďalší týždeň podujatie pokračovalo u nás v Banskej Bystrici, neskôr v Košiciach a ukončená bude v Prešove. Počas  výstavy, ktorú absolvovali aj naši žiaci, sa mohli oboznámiť s možnosťami štúdia nielen pri stánkoch. Pripravené boli špecializované workshopy o tom, ako si správne vybrať  vysokú školu,  ukážky študijných odborov a ďalšie zaujímavé aktivity.

Naši žiaci podujatie hodnotili pozitívne a vyjadrili sa nasledovne:

„Na výstave sme sa stretli s rôznymi študijnými odbormi ako napríklad manažment, ekonómia, technické zamerania, ale i prírodovedné odbory. " (Alexandra Mesiariková, žiačka III. E triedy, odbor pracovník marketingu mobilného operátora)

„Výstava bola zaujímavá a informovala nás o rôznych možnostiach štúdia." (Šimon Kyseľ, žiak III. E triedy, odbor klientsky manažér pošty)

„Výstavu hodnotím ako príjemnú skúsenosť, ktorá nám pomôže s výberom vysokej školy.“ (Martin Lehocký, žiak III. E triedy, odbor pracovník marketingu mobilného operátora)

Ďakujeme všetkým za účasť!

Autorka: Ing. Monika Maruškinová

 

Dnes je
27.07.2024
a meniny má Božena
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.