Študijne oddelenie: 048/4341 222
O2 – miesto našej exkurzie a možno aj budúceho pracoviska

O2 – miesto našej exkurzie a možno aj budúceho pracoviska

Naše štúdium sa po krásnych štyroch rokoch pomaly, ale isto blíži ku koncu. Práca v spoločnosti O2 je jednou z možností, kde sa môžeme po skončení strednej školy uplatniť. O2 patrí medzi najväčších mobilných operátorov, ktorí v súčasnosti poskytujú telekomunikačné služby až dvom  miliónom zákazníkov po celom Slovensku. Ich centrála  sídli v Banskej Bystrici, kde v call centre pracuje 60 zamestnancov pripravených riešiť každý problém, ktorý sa vyskytne či už pri manipulácii s  mobilným telefónom alebo pri využívaní ponúkaných služieb. Neriešia však len problémy zákazníkov. Medzi ich každodenné pracovné povinnosti patrí aj pomoc pre  zákazníkov pri výbere správneho paušálu alebo poskytovanie informácii o nových ponukách. Hlavným cieľom tejto exkurzie spojenej s workshopom bolo získať bližšie informácie o možnosti práce na pozícii asistenta telefonickej linky v call centre O2. Náplň práce asistenta spočíva v komunikácii so zákazníkmi či už telefonickou formou, emailom alebo chatom na sociálnych sieťach. Ich práca k chodu firmy neodmysliteľne patrí, veď len si skúste predstaviť tie tisíce telefonátov či mailov, ktoré musia denne vybaviť.

A ako by sme problémy riešili my, bežní užívatelia, ak by tu pre nás nebol niekto, kto nám vie so všetkým pomôcť? Aké sú benefity tejto práce? Veta, ktorú si položí snáď každý pri rozhodovaní sa a výbere novej pracovnej pozície. Všetci uchádzači o miesto asistenta telefonickej linky, ktorí prejdú výberovým konaním a dostanú sa na túto pracovnú pozíciu, získajú vlastný mobilný telefón, výhodný paušál nielen pre seba, ale aj pre svojich blízkych, možnosť práce z domu a, samozrejme, bonus, ktorý privíta úplne každý, a to byť súčasťou mladého, dynamického a priateľského kolektívu. A okrem toho dovolenku navyše. Medzi požiadavky, ktoré musí budúci zamestnanec spĺňať patria jednoznačne chuť pracovať a neustále sa zlepšovať, byť tímový hráč a nebáť sa nových výziev. A ak sa náhodou bojíte stereotypu, môžem vám zaručiť, že pri tejto práci to nehrozí. Z množstva zákazníkov, ktorí potrebujú ozajstnú pomoc, sa nájde aj niekoľko takých, ktorí si od zamestnancov pýtajú rady, ako napr. uvariť vajce natvrdo alebo nájsť vypadnutú sim kartu v kope sena. Aj takáto vie byť ich práca, ktorej sme boli na chvíľu súčasťou aj my sami. Každý jeden z nás po podpísaní dohody o mlčanlivosti bol pridelený k zamestnancovi, od ktorého dostal vlastné slúchadlá a mohol počúvať vzájomnú komunikáciu medzi volajúcim, ktorý potreboval vyriešiť problém a zamestnancom, ktorý mu ochotne pomohol. Myslím si, že môžem povedať za celú triedu, že táto práca je naozaj veľmi zaujímavá. Najsympatickejší mi bol fakt, že všetci zamestnanci firmy si medzi sebou týkajú, čím sa v spoločnosti O2 navodzuje dojem veľmi príjemnej atmosféry. Ja osobne budem po skončení strednej školy zvažovať nástup do tohto zamestnania.

Aj toto bola jedna z množstva skvelých skúseností a možností, ktoré nám počas štúdia naša škola sprostredkovala. Okrem nových poznatkov a odborných zručností sme si  so sebou odniesli aj  radosť z prekrásneho výhľadu z 19. poschodia na nemenej krásnu Banskú Bystricu a darčeky od spoločnosti O2, medzi ktorými nechýbali ani O2 ponožky. A o toto všetko sa okrem našich majsteriek OVY postarali skvelí zamestnanci spoločnosti O2 Veronika Kisová, Janka Hrašková  a Tomáš Mišáni, za čo im patrí naše poďakovanie. Veríme, že sa niektorí s nimi už ako kolegovia opäť stretneme.

Autorka: Simona Mesarkinová, IV. E

Foto: Mária Šipulová, IV. E

 

Dnes je
25.04.2024
a meniny má Marek
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.