Študijne oddelenie: 048/4341 222
Postúpili sme do krajského kola Ekonomickej olympiády!

Postúpili sme do krajského kola Ekonomickej olympiády!

title foto 0

Žiakov ekonomických odborov na našej škole ani cez dištančné vyučovanie úspech neobišiel. V konkurencii osemtisíc študentov do krajského kola Ekonomickej olympiády postúpila žiačka II. E triedy, odboru pracovník marketingu, Stanislava Staníková. Stala sa tak jednou z 348 najlepších súťažiacich tejto ekonomickej súťaže!

Kým krajské kolá v minulosti prebiehali prezenčne, pri chutnom občerstvení a v priateľskej atmosfére v jednotlivých krajských mestách Slovenska, tento rok to pravdepodobne nebude možné. Pokiaľ nedôjde k zázračnému zlepšeniu situáciekrajské kolá prebehnú online formou v mesiaci marec 2021. V prípade, ak by naša úspešná žiačka z krajského kola postúpila, nasledovať bude celoslovenské finále tejto olympiády. Najlepší piati zástupcovia zo Slovenska sa následne môžu tešiť na účasť v medzinárodnom finále Ekonomickej olympiády, ktoré prebehne na jeseň roka 2021.

Stanka sa z postupu do krajského kola veľmi potešila a svoje pocity vyjadrila nasledovne:


"Keď som si prečítala správu od pani učiteľky Maruškinovej o tom, že som postúpila do krajského kola v Ekonomickej olympiáde, ktorej zakladateľom bola spoločnosť INESS, bola som prekvapená. Zarazilo ma, že som sa dostala medzi 28 najlepších v Banskobystrickom kraji. Už keď som mail otvorila a našla svoje číslo v listine postupujúcich, mojím telom prechádzali rôzne emócie. Potešila som sa tomu, že som postúpila, aj keď som sa toho sčasti zľakla."

 

unnamed


Pred Stankou stojí náročná úloha a to štúdium materiálov a príprava do krajského kola. Je potrebné preštudovať množstvo literatúry a tiež internetových zdrojov.

Budeme jej držať palce!

 

 

 

 

Autorka: Ing. Monika Maruškinová, koordinátorka súťaže

Dnes je
28.03.2024
a meniny má Soňa
Srdečne gratulujeme a prajeme veľa študentských úspechov.